Exam Based Questions - Current Affairs Questions Quiz Set 6

  • 1. Name the online portal recently inaugurated by women and child Development Ministry for the empowerment of women.
   A.) NARI
   B.) SNEHA
   C.) VANITHA
   D.) MYTRI

Answer: Option 'A'

NARI

  • 2. What are the two indian languages versions inteoduced in PM Modi's official website www.pmindia.gov.in?
   A.) Telugu and Tamil
   B.) Assamese and Kannada
   C.) Assamese and Manipuri
   D.) Marathi and Hindi

Answer: Option 'C'

Assamese and Manipuri

  • 3. Who has been newly appointed as foreign secretary of India?
   A.) S. Jai Shankar
   B.) K. Ramachandran
   C.) Krishna Kumar
   D.) Vijay Keshav Gokhale

Answer: Option 'D'

Vijay Keshav Gokhale

  • 4. Which state has been anounced open defecation free recently.
   A.) Andhra Pradesh
   B.) Arunachal Pradesh
   C.) Tamil NAdu
   D.) Assam

Answer: Option 'B'

Arunachal Pradesh

  • 5. On which occassion did India going to host 10 Asean leaders as chief guests?
   A.) Republic day 2018
   B.) Independence day 2018
   C.) Flag day 2018
   D.) Children's day 2018

Answer: Option 'A'

Republic day 2018

  • 6. A Bilateral meeting has been held in new Delhi between External Affairs Ministers of India (Sushma swaras) and Jordan. Who is Jordan's External Affairs Minister?
   A.) Abdullah
   B.) Mohammad Ali
   C.) Ayman Al Safadi
   D.) Syed Shah

Answer: Option 'C'

Ayman Al Safadi

  • 7. Who was elected as Liberia's president recently?
   A.) Ellen Johnson
   B.) Joseph Bakai
   C.) James Francis
   D.) George Weah

Answer: Option 'D'

George Weah

  • 8. Nirmala Sitaraman, India's current Defence Minister launches start-up incubation centre in which of the following cities?
   A.) Mangalore
   B.) Mumbai
   C.) Noida
   D.) Patna

Answer: Option 'A'

Mangalore