Exam Based Questions - Current Affairs Questions Quiz Set 7

  • 1. India's First Digital online oncology Tutorial series designed by Tata Memorial centre in collaboration with which Ministry?
   A.) Health Ministry
   B.) Ministry of Education
   C.) Ministry of finance
   D.) Ministry of Defence

Answer: Option 'A'

Health Ministry

  • 2. Namami Ganga projects worth Rs.295 crore approved by NMCG. Who is water Resources and Ganga Rejuvenation Minister?
   A.) Rajnath Singh
   B.) Nitin Gadkari
   C.) Arun Jaitley
   D.) Devendra Fadnavis

Answer: Option 'B'

Nitin Gadkari

  • 3. The Reserve Bank of India has initiated 'Prompt Corrective action' (PCA) against which bank?
   A.) Allahabad Bank
   B.) Bank of India
   C.) State Bank of India
   D.) ICICI Bank

Answer: Option 'A'

Allahabad Bank

  • 4. Which of the following states has NABARD sanctioned Rs. 372,51 crore loan loan assistance under Rural Infrastructure Development fund. 
   A.) IDBI
   B.) SIDBI
   C.) NABARD
   D.) RBI

Answer: Option 'C'

NABARD

  • 5. Who is appointed as deputy National Security Advisor(NSA)?
   A.) Rajindra Khanna
   B.) Arvind Gupta
   C.) Jayant Narlikar
   D.) Subhash Mukhopadhyay

Answer: Option 'A'

Rajindra Khanna

  • 6. Telangana Industrial Health Clinic LTD (TIHCL) has got RBI Clearance to function as _____________ institute?
   A.) Payment Bank
   B.) NBFC
   C.) Co-operative socicty
   D.) Private Bank

Answer: Option 'B'

NBFC

  • 7. Name the MD of Monetary Authority of Singapore (MAS) who has been named the best central bank governor in Asia-Pacific for 2018.
   A.) Ravi Menon
   B.) Siva Shankar
   C.) Heng Swee
   D.) Thomas Albert

Answer: Option 'A'

Ravi Menon

  • 8. Which country has become the first in the world to legalise equal pay between Men and Women?
   A.) Norway
   B.) Sweden
   C.) Japan
   D.) Iceland

Answer: Option 'D'

Iceland

  • 9. Which state will host 3rd Edition of science Film Festival, titled SCI-FFI?
   A.) Telangana
   B.) Kerala
   C.) Goa
   D.) Karnataka

Answer: Option 'C'

Goa

  • 10. RBI introduces New Rs.10/- Notes in Mahatma Gandhi Series. What is the base colour of the Bank note?
   A.) Green
   B.) Chocolate Brown
   C.) Blue
   D.) Pink

Answer: Option 'B'

Chocolate Brown