Exam Based Questions 2018 - Current Affairs Questions Quiz Set 9

  • 1. The 4th ASEAN - India Ministerial meeting on ______ held in new delhi recently.
   A.) Health and Care
   B.) Foreign Affairs
   C.) Agriculture & Forestry
   D.) Defence

Answer: Option 'C'

Agriculture & Forestry

  • 2. India signed a pact with UK Minister of state to enable the return of illegal Indian miigrants. Who is the present union minister of state for home affairs of India?
   A.) Kiren Rijiju
   B.) Rajnath Singh
   C.) Suresh Prabhu
   D.) Sushma Swaraj

Answer: Option 'A'

Kiren Rijiju

  • 3. The 13th US, Japan joint military drill recently held in california, U.S. What is the name of that military exercise?
   A.) MITRA
   B.) IRON FIST
   C.) JAPAM
   D.) Telegraph

Answer: Option 'B'

IRON FIST

  • 4. Who was the first woman lawyer to be directly appointed as a judge of the supreme court of India?
   A.) Roopa Kumar
   B.) Indu Malhotra
   C.) Sheela Murthy
   D.) Lakshmi Nair

Answer: Option 'B'

Indu Malhotra

  • 5. IDFC Bank and Capital First has a merger recently. Who is the MD Chairman of capital first?
   A.) NC. Singhal
   B.) K, Subbarao
   C.) V. Vaidyanathan
   D.) Vishal Mahadevia

Answer: Option 'C'

V. Vaidyanathan

  • 6. On which date Army Day is bein celebrated in India.
   A.) Jan 26
   B.) Oct 30
   C.) Nov 14
   D.) Jan 15

Answer: Option 'D'

Jan 15

  • 7. Who is the chief of India Army Staff?
   A.) Bipin Rawat
   B.) Dalbir Singh
   C.) Rajendara Sinhji
   D.) Arun Prakash

Answer: Option 'A'

Bipin Rawat

  • 8. Name the Israli PM, Who is second to visit India?
   A.) Benjamin Netanyahu
   B.) Mahmoud Abbas
   C.) Shimon Peres
   D.) Ariel Sharon

Answer: Option 'A'

Benjamin Netanyahu

  • 9. Maharastra govt. recently tied-up with which campany to create awareness about tuberculosis in mine workers?
   A.) Cancer
   B.) Malaria
   C.) Diabetes
   D.) Tuberculosis

Answer: Option 'D'

Tuberculosis

  • 10. Name the Political leder of bharatiya Janatha Party who passed away recently?
   A.) Digambar Singh
   B.) Raja Dubey
   C.) Narayana Sadashiv Parande
   D.) V. Ram Singh

Answer: Option 'C'

Narayana Sadashiv Parande