Current Affairs Quiz 22nd September 2018

  • 1. How many sports persons have been shortlisted for Arjuna Awards 2018?
   A.) 8
   B.) 15
   C.) 20
   D.) 18

Answer: Option 'C'

This year, 20 eminent sport persons have been shortlisted for Arjuna Awards 2018, including Neeraj Chopra, Hima Das, Smriti Mandhana, Manpreet Singh, Rahi Sarnobat. Arjuna Award is given for consistency outstanding performance for four years.

  • 2. Who is present Health Minister of India?
   A.) Shri Jagat Prakash Nadda 
   B.) Shri Vignesh Prasad
   C.) Shri Suresh Singh
   D.) Shri Prakash Kumar

Answer: Option 'A'

Shri Jagat Prakash Nadda 

  • 3. The Surgical Strike Day is celebrated on ________.
   A.) August 15
   B.) September 29
   C.) September 12
   D.) October 2

Answer: Option 'B'

21 September 2018 Current Affairs: The University Grants Commission (UGC) instructed all the Universities to celebrate Surgical Strike Day on September 29.

  • 4. Who has been recently appointed as New MD and CEO of ‘Central Bank of India’?
   A.) Mrutyunjay Mahapatra
   B.) Pallav Mohapatra
   C.) Padmaja Chandru
   D.) Karnam Shekhar

Answer: Option 'B'

​Pallav Mohapatra

  • 5. Which of the following set record as best Indian performer in the women’s 400m Individual in Swimming championship?
   A.) Richa Mishra
   B.) Shikha Tandon
   C.) Anshu Malik
   D.) Nisha Millet

Answer: Option 'A'

Richa Mishra, 36-year-old, became the best Indian performance in the women’s 400m Individual Medley on the second day of the Glenmark 72nd National swimming championship at the Dr.B.R.Ambedkar international aquatic complex in Trivandrum, Kerala.

  • 6. Which sport does Anshu Malik associated with?
   A.) Swimming
   B.) Wrestling
   C.) Gymnastics
   D.) Athletics

Answer: Option 'B'

​Wrestling

  • 7. The RBI has asked Rana Kapoor to step down from Managing Director and CEO of ________ , after a term extension up to January 31, 2019.
   A.) Yes Bank
   B.) IDBI Bank
   C.) ICICI Bank
   D.) Dena Bank

Answer: Option 'A'

Yes Bank

  • 8. Recently, Indian Railways increased the price of a 150 ml cup of tea and coffee from ₹7 to
   A.) ₹9
   B.) ₹12
   C.) ₹10
   D.) ₹15

Answer: Option 'C'

​₹10

  • 9. Creamline Dairy Products Ltd. is to set up its new plant in ________.
   A.) Varanasi
   B.) Hydrebad
   C.) Visakhapatnam
   D.) Mumbai

Answer: Option 'C'

​Visakhapatnam

  • 10. In which city of India, the second session of Exercise Aviaindra-18 will be conducted from December 10 to 22, 2018?
   A.) Ahmedabad
   B.) Jodhpur
   C.) Hyderabad
   D.) Kolkata

Answer: Option 'B'

​Jodhpur