Current Affairs Quiz 24th September 2018

  • 1. Who won the Pan Tech-Abu Dhabi 83rd State senior championships in women's final?
   A.) N.Aswathy
   B.) Sai Charan Koya
   C.) Pavithra Naveen
   D.) Rohan Gurbani

Answer: Option 'C'

​Pavithra Naveen

  • 2. What is the interactive web interface that has been introduced to report about the Hornbills?
   A.) Protect Hornbill initiative
   B.) Hornbill Watch initiative
   C.) Save Hornbill initiative
   D.) Know your special Bird- Hornbills initiative

Answer: Option 'A'

Protect Hornbill initiative

  • 3. Who is the MD and CEO of Corporation Bank?
   A.) Shri Dinesh Kumar
   B.) Shri Jai Kumar Garg.
   C.) Shri Naresh Kumar
   D.) Narayana Moorthy

Answer: Option 'B'

​Shri Jai Kumar Garg.

  • 4. Who is heading India's First Human Space Flight Project ie., Gaganyaan mission?
   A.) VR Lalithambika
   B.) Ritu Karidhal
   C.) N Valarmathi
   D.) Nandini Harinath

Answer: Option 'A'

VR Lalithambika

  • 5. Who is the new SAIL Chairman?
   A.) Naresh Kumar
   B.) Sudhakar Kumar
   C.) Suresh Kumar
   D.) Anil Kumar Chaudhary

Answer: Option 'D'

Anil Kumar Chaudhary

  • 6. Which bank signed pact with NeSL for sharing security information under IBBI rule?
   A.) Corporation Bank 
   B.) Dena Bank
   C.) State Bank of India
   D.) Yes Bank

Answer: Option 'A'

​Corporation Bank 

  • 7. What is the measure the Mysuru police is to launch to provide security to the Auto and Cab passengers?
   A.) Mysuraksha app
   B.) Mysurupolsecurity app
   C.) QRjeevancab app
   D.) Emergency dial to the Control room

Answer: Option 'A'

​Mysuraksha app

  • 8. BSNL signed deal with Japan's SoftBank, NTT to roll out 5G by ________ in India.
   A.) 2022
   B.) 2019
   C.) 2020
   D.) 2021

Answer: Option 'C'

BSNL Chairman Anupam Shrivastava announced that BSNL with Japan's SoftBank and NTT Communications may launch 5G internet service and Internet of Things (IoT) technology by 2020 in India.

  • 9. How much money will be given to people who comes under the PM's Pradhan Mantri-Jan Aarogya Yojana (PM-JAY)?
   A.) Rs.2 Lakh
   B.) Rs.4 Lakh
   C.) Rs.3 Lakh
   D.) Rs.5 Lakh

Answer: Option 'D'

Rs.5 Lakh

  • 10. Which of the following film will represent India in the Best Foreign Language category at the Oscar Awards 2019?
   A.) Village Rockstars
   B.) Manmarziyaan
   C.) Batti Gul Meter Chalu
   D.) Sanju

Answer: Option 'A'

Village Rockstars