Current Affairs Quiz 25th September 2018

  • 1. How many countries recently signed up to Trump's pledge at U.N. to fight global drug problem?
   A.) 129
   B.) 117
   C.) 134
   D.) 105

Answer: Option 'A'

129

  • 2. Which country becomes 1st to cut oil imports from Iran after US sanctions?
   A.) India
   B.) South Korea
   C.) Russia
   D.) China

Answer: Option 'B'

South Korea is the first country to completely cut oil imports from Iran following the imposition of US sanctions against the country, the Iranian oil ministry announced.

  • 3. What is the name of the device that has been recently introduced to repair the Mitral valve in heart?
   A.) Angiomitra 
   B.) Valve opener
   C.) Mitraclip
   D.) Mitravalve

Answer: Option 'C'

The researchers have recently developed a tiny clip, a device called the MitraClip, which was used to repair the mitral valve by clipping its two flaps together in the middle.

  • 4. Arrange the following banks based on the total business size in ascending order:
   A.) Dena Bank-Bank of Baroda-Vijaya Bank
   B.) Vijaya Bank-Dena Bank-Bank of Baroda
   C.) Bank of Baroda-Vijaya Bank-Dena Bank
   D.) Dena Bank-Vijaya Bank-Bank of Baroda

Answer: Option 'C'

Bank of Baroda-Vijaya Bank-Dena Bank

  • 5. Instagram's two co-founders, who reportedly resign from parent company Facebook are _______.
   A.) Jerry Yang and David Filo
   B.) Evan Williams and Jan Koum
   C.) Kevin Systrom and Mike Krieger
   D.) Dustin Moskovitz and Eduardo Saverin

Answer: Option 'C'

Kevin Systrom and Mike Krieger

  • 6. Who won the award for FIFA Best Women's Player of the Year 2018?
   A.) Amandine Henry (France)
   B.) Marta (Brazil)
   C.) Saki Kumagai (Japan)
   D.) Megan Rapinoe (USA)

Answer: Option 'B'

Marta (Brazil)

  • 7. Who won this year's Best FIFA Men's Player award?
   A.) Cristiano Ronaldo
   B.) Luka Modrić
   C.) Mohamed Salah
   D.) Lionel Messi

Answer: Option 'B'

Luka Modrić

  • 8. Where does the 73rd United Nations General Assembly (UNGA) happen?
   A.) US
   B.) Germany
   C.) UK
   D.) France

Answer: Option 'A'

US

  • 9. Which of the following companies is to be acquired by TATA Steel?
   A.) Essar steel
   B.) Usha Martin steel
   C.) Bhushan Steel
   D.) Agarwal's steel

Answer: Option 'B'

​Usha Martin steel

  • 10. What kind of missile test did N.Korea drop after the Singapore summit?
   A.) Cruise missile
   B.) Flying bomb
   C.) Ballistic missile
   D.) Rocket artillery

Answer: Option 'C'

​Ballistic missile

  • 11. Who chaired a meeting of central Zonal Council held in Lucknow, Uttar Pradesh?
   A.) Shri Rajnath Singh 
   B.) Shri Suresh Prabhu
   C.) Shri Vivek Misra
   D.) Shri Dinesh Karthik

Answer: Option 'A'

Shri Rajnath Singh 

  • 12. Which state govt has planned to change the norms of Food and Procurement Policy for the Kharif Marketing Season (KMS) 2018-19 in order to facilitate the entry of more small and marginal farmers?
   A.) Punjab
   B.) Odisha
   C.) Gujarat
   D.) Bihar

Answer: Option 'B'

The Odisha government decided to ease the entry of more small and marginal farmers and sharecroppers into the procurement fold. For this, the norms of Food and Procurement Policy for the Kharif Marketing Season (KMS) 2018-19 is to be changed.

  • 13. National Dissemination Workshop on Ease of Living Index, 2018 took place at ______?
   A.) New Delhi
   B.) Hyderabad
   C.) Chennai
   D.) Trivandrum

Answer: Option 'A'

New Delhi

  • 14. How many millions did BRICS Bank approves Loan For Infra Projects?
   A.) 525 millions 
   B.) 360 millions
   C.) 250 millions
   D.) 685 millions

Answer: Option 'A'

​525 millions 

  • 15. What aid did the government of India introduce for the tobacco users recently?
   A.) free health treatment
   B.) quit-line number
   C.) rehabilitation centre access for 6 months with a fund of Rs.5000
   D.) awareness programmes

Answer: Option 'B'

India has introduced a quit-line number, 1800-11-2356, on tobacco products.

  • 16. Who won Presidential Election In Maldives?
   A.) Ibrahim Mohamed 
   B.) Yameen Muhammad Khan
   C.) Solih Abdulla
   D.) Feroz Khan

Answer: Option 'A'

​Ibrahim Mohamed 

  • 17. Who won open China Open award recently?
   A.) Sinisuka Ginting 
   B.) Anthony Sinisuka
   C.) Kento Momota
   D.) A S Ginting

Answer: Option 'A'

Sinisuka Ginting 

Current Affairs Quiz 25th September 2018 Download Pdf