Static GK for Upcoming Exams Quiz Set - 3

  • 1. The Harangi Dam is built in which state?
   A.) Karnataka
   B.) Tamil Nadu
   C.) Kerala
   D.) Mysore

Answer: Option 'A'

Karnataka

  • 2. Kanger Ghati National Park is located in____________
   A.) Chhattisgarh
   B.) Maharashtra
   C.) Andhra Pradesh
   D.) Kerala

Answer: Option 'A'

Chhattisgarh

  • 3. Libreville is the capital of which country?
   A.) Eritrea
   B.) Gabon
   C.) Moldova
   D.) Malawi

Answer: Option 'B'

Gabon

  • 4. The headquarter of Consumers International is located at_____________
   A.) Amsterdam
   B.) London
   C.) Berlin
   D.) England

Answer: Option 'B'

London
Consumers International is the membership organisation for consumer groups around the world. Founded on 1 April 1960, it has over 250 member organisations in 120 countries.

  • 5. Who is the Chairman of the Telecom Regulatory Authority of India (TRAI)?
   A.) Prakash Mishra
   B.) Ram Sewak Sharma
   C.) Ram Sharan Sharma
   D.) Rahul Khullar

Answer: Option 'B'

Ram Sewak Sharma

  • 6. One Life Is Not Enough is an autobiography by________
   A.) Khushwant Singh
   B.) K. Natwar Singh
   C.) I K Gujral
   D.) A. P. J. Abdul Kalam

Answer: Option 'B'

K. Natwar Singh

  • 7. Rourkela is counted amongst the beautiful cities of Orissa. The city is located along the bank of which river?
   A.) Nagavali
   B.) Brahmani
   C.) Mahanadi
   D.) Subarnarekha

Answer: Option 'B'

Brahmani

  • 8. The Environmental Performance Index is published by_______
   A.) World Economic Forum
   B.) UNDP
   C.) World Bank Group
   D.) Economist Intelligence Unit

Answer: Option 'A'

World Economic Forum

  • 9. Lezim is a widely performed tribal dance form of which state?
   A.) Assam
   B.) Maharashtra
   C.) Gujarat
   D.) Karnataka

Answer: Option 'B'

Maharashtra

  • 10. The International Shooting Sports Federation (ISSF)
   A.) Dublin, Ireland
   B.) Munich, Germany
   C.) Kuala Lumpur, Malaysia
   D.) Zurich, Switzerland

Answer: Option 'B'

Munich, Germany

  • 11. The 2018 NATO Summit will be held in which country?
   A.) Bucharest, Romania
   B.) Brussels, Belgium
   C.) Chicago, United States
   D.) Warsaw, Poland

Answer: Option 'B'

Brussels, Belgium

  • 12. Vindhyachal Thermal Power Station is currently the biggest thermal power plant in India. It is located in which state?
   A.) Uttarakhand
   B.) Madhya Pradesh
   C.) Haryana
   D.) Jharkhand

Answer: Option 'B'

Madhya Pradesh

  • 13. Nal Sarovar Lake is situated in which state?
   A.) Gujarat
   B.) Jharkhand
   C.) Haryana
   D.) Jharkhand

Answer: Option 'A'

Gujarat

  • 14. Buddha Nullah Canal is located in which state?
   A.) Uttar Pradesh
   B.) Haryana
   C.) Punjab
   D.) Chandigarh

Answer: Option 'C'

Punjab

  • 15. The Keenan Stadium is located in which of the following state?
   A.) Rajasthan
   B.) Jharkhand
   C.) Madhya Pradesh
   D.) Haryana

Answer: Option 'B'

Jharkhand

  • 16. Gwalior is a major and the northern-most city in the Indian state of Madhya Pradesh. The city is located along the banks of which river?
   A.) Betwa
   B.) Chambal
   C.) Narmada
   D.) Betwa

Answer: Option 'B'

Chambal

  • 17. The Barna Dam is located in which state?
   A.) Haryana
   B.) Madhya Pradesh
   C.) Assam
   D.) Bihar

Answer: Option 'B'

Madhya Pradesh

  • 18. The ‘Global Economic Prospects’ report is issued by___________
   A.) Asian Development Bank
   B.) World Economic Forum
   C.) World Bank
   D.) European Bank for Reconstruction and Development

Answer: Option 'C'

World Bank

  • 19. Govind Ballabh Pant Sagar is a man made reservoir situated in___________
   A.) Uttar Pradesh
   B.) Bihar
   C.) Uttarakhand
   D.) Madhya Pradesh

Answer: Option 'A'

Uttar Pradesh

  • 20. The Jharsuguda Thermal Power plant is located in which state?
   A.) Odisha
   B.) Madhya Pradesh
   C.) West Bengal
   D.) Haryana

Answer: Option 'A'

Odisha

  • 21. Ace Against Odds is the biography of_______________
   A.) Milkha Singh
   B.) Sania Mirza
   C.) Martina Hingis
   D.) Saina Nehwal

Answer: Option 'B'

Sania Mirza
Ace Against Odds is the 2016 biography of the Indian professional tennis player Sania Mirza. The book is her official biography chronicling her journey to becoming one of India and world’s top female tennis player.

  • 22. The headquarter of International Union of Pure and Applied Chemistry is located at________
   A.) Washington D.C., USA
   B.) Paris, France
   C.) Zurich, Switzerland
   D.) Berlin, Germany

Answer: Option 'C'

Zurich, Switzerland
The International Union of Pure and Applied Chemistry (IUPAC) is an international federation of National Adhering Organizations that represents chemists in individual countries. It is registered in Zurich, Switzerland.

  • 23. What is the currency of Liberia?
   A.) Liberian franc
   B.) Liberian dollar
   C.) Liberian dinar
   D.) Liberian shilling

Answer: Option 'B'

Capital – Monrovia

  • 24. The Export-Import Bank of India (EXIM Bank) was founded in which year?
   A.) 1982
   B.) 1980
   C.) 1975
   D.) 1991

Answer: Option 'A'

Export-Import Bank of India (EXIM Bank) is a specialized financial institution, wholly owned by Government of India, set up in 1982, for financing, facilitating and promoting foreign trade of India.

Headquarters: Mumbai

CEO: Shri Yaduvendra Mathur

  • 25. The IPCL Sports Complex Ground is located in___________
   A.) West Bengal
   B.) Maharashtra
   C.) Gujarat
   D.) Karnataka

Answer: Option 'C'

Gujarat
The IPCL or Indian Petrochemicals Corporation Limited Sports Complex ground is situated in Vadodara, in Gujarat.  The stadium was founded in the year 1992 and is presently under the ownership of Reliance and hence is also referred to as the Reliance Stadium.

Static GK Quiz Set - 3 Download Pdf