Static GK for Upcoming Exams Quiz Set - 6

  • 1. The International Council for the Exploration of the Sea is headquartered at___________
   A.) Copenhagen, Denmark
   B.) Brussels, Belgium
   C.) The Hague, The Netherlands
   D.) London, United Kingdom

Answer: Option 'A'

Copenhagen, Denmark

  • 2. Lezim is a popular folk dance form of which Indian state?
   A.) Goa
   B.) Maharashtra
   C.) Assam
   D.) Arunachal Pradesh

Answer: Option 'B'

Maharashtra

  • 3. The Gurramkonda Fort is situated in ____________
   A.) Goa
   B.) Andhra Pradesh
   C.) Tamil Nadu
   D.) Karnataka

Answer: Option 'B'

Andhra Pradesh

  • 4. The Shivanasamudra Hydroelectric Power plant is located in which state?
   A.) Tamil Nadu
   B.) Karnataka
   C.) Maharashtra
   D.) Madhya Pradesh

Answer: Option 'B'

Karnataka

  • 5. Copenhagen is the capital of which country?
   A.) Cyprus
   B.) Denmark
   C.) Haiti
   D.) Ireland

Answer: Option 'B'

Denmark

  • 6. Jimmy Morales is the President of which country?
   A.) Colombia
   B.) Guatemala
   C.) Panama
   D.) Peru

Answer: Option 'B'

Guatemala

  • 7. The Khirganga National Park is located in which Indian state?
   A.) Himachal Pradesh
   B.) Jharkhand
   C.) Rajasthan
   D.) Madhya Pradesh

Answer: Option 'A'

Himachal Pradesh

  • 8. Gwalior city of Madhya Pradesh is situated along the bank of the river___________
   A.) Chambal
   B.) Parwati
   C.) Narmada
   D.) Shipra

Answer: Option 'A'

Chambal

  • 9. The Blackbuck National Park is located in which state?
   A.) Jammu & Kashmir
   B.) Gujarat
   C.) Karnataka
   D.) Madhya Pradesh

Answer: Option 'B'

Gujarat

  • 10. The Bank of Maharashtra is headquartered at___________
   A.) Thane
   B.) Pune
   C.) Aurangabad
   D.) Nagpur

Answer: Option 'B'

Pune

  • 11. International Literacy Day is observed on___________
   A.) March 11
   B.) September 8
   C.) December 21
   D.) April 2

Answer: Option 'B'

September 8

  • 12. Who is the Union Cabinet Minister in the Ministry of Water Resources, River Development and Ganga Rejuvenation?
   A.) Nitin Gadkari
   B.) Narendra Singh Tomar
   C.) Uma Bharti
   D.) Gopinath Munde

Answer: Option 'A'

Nitin Gadkari

  • 13. Simhadri Super Thermal Power Plant is situated in which of the following states?
   A.) Gujarat
   B.) Andhra Pradesh
   C.) Maharashtra
   D.) Jharkhand

Answer: Option 'B'

Andhra Pradesh

  • 14. Vilnius is the capital of which country?
   A.) Guyana
   B.) Romania
   C.) Lithuania
   D.) Madagascar

Answer: Option 'C'

Lithuania

  • 15. The Barabati Stadium is situated in which state of India?
   A.) Tamil Nadu
   B.) Odisha
   C.) Jharkhand
   D.) Madhya Pradesh

Answer: Option 'B'

Odisha

  • 16. What is the currency of Paraguay?
   A.) Leu
   B.) Tala
   C.) Guaraní
   D.) Zloty

Answer: Option 'C'

Guaraní

  • 17. Dr. Akhilesh Das Gupta Stadium is located in which city?
   A.) Lucknow
   B.) Jaipur
   C.) Faridabad
   D.) Bhopal

Answer: Option 'A'

Lucknow

  • 18. Bhagalpur in Bihar is a city situated along the banks of the River_______
   A.) Ganges
   B.) Mahananda
   C.) Durgavati
   D.) Koshi

Answer: Option 'A'

Ganges

  • 19. The Sursagar Lake is in which state of India?
   A.) Madhya Pradesh
   B.) Gujarat
   C.) Himachal Pradesh
   D.) Assam

Answer: Option 'B'

Gujarat

  • 20. Cheraw is an important folk dance performed by the people of which state?
   A.) Assam
   B.) Mizoram
   C.) Nagaland
   D.) Arunachal Pradesh

Answer: Option 'B'

Mizoram

  • 21. The Maharana Pratap Airport is located in which of the following states?
   A.) Uttar Pradesh
   B.) Haryana
   C.) Rajasthan
   D.) Punjab

Answer: Option 'C'

Rajasthan

  • 22. Who is the current Comptroller and Auditor General (CAG) of India?
   A.) V K Sharma
   B.) Rajiv Mehrishi
   C.) Arvind Subramaniam
   D.) Viveck Goenka

Answer: Option 'B'

Rajiv Mehrishi

  • 23. Gobind Sagar Wildlife Sanctuary is located in__________
   A.) Haryana
   B.) Punjab
   C.) Himachal Pradesh
   D.) Madhya Pradesh

Answer: Option 'C'

Himachal Pradesh

  • 24. Koyna Dam is located in which state?
   A.) Madhya Pradesh
   B.) Gujarat
   C.) West Bengal
   D.) Maharashtra

Answer: Option 'D'

Maharashtra

  • 25. The Jolly Grant Airport is located in which state?
   A.) Tamil Nadu
   B.) Uttarakhand
   C.) Jammu & Kashmir
   D.) Gujarat

Answer: Option 'B'

Uttarakhand
Dehradun Airport also known as Jolly Grant Airport is a domestic airport located about 22 km southeast of Dehradun, Uttarakhand

Static GK Quiz Set - 6 Download Pdf