Static GK for Upcoming Exams Quiz Set - 8

  • 1. Which Indian city is also nicknamed as the Health Capital of India?
   A.) Chennai
   B.) Hyderabad
   C.) Kolkata
   D.) New Delhi

Answer: Option 'A'

Chennai
Healthcare in Chennai is provided by both government-run and private hospitals. Chennai attracts about 45 percent of health tourists from abroad arriving in the country and 30 to 40 percent of domestic health tourists. The city has been termed India’s health capital.

  • 2. What is the currency of Dominican Republic?
   A.) Dominican Krona
   B.) Dominican Peso
   C.) Dominican Franc
   D.) Dominican Pound

Answer: Option 'B'

Dominican Peso
Capital: Santo Domingo

  • 3. The International Day for the Elimination of Racial Discrimination is observed on___________
   A.) 21 March
   B.) 6 June
   C.) 30 August
   D.) 25 April

Answer: Option 'A'

21 March

  • 4. The Trishul mountain peaks is located in which state?
   A.) Sikkim
   B.) Uttarakhand
   C.)  Himachal Pradesh
   D.) Jammu & kashmir

Answer: Option 'B'

Uttarakhand

  • 5. What is the capital of Bahrain
   A.) Malabo
   B.) Manama
   C.) Nassau
   D.) Zagreb

Answer: Option 'B'

Manama
Currency: Bahraini dinar

  • 6. The headquarter of the Universal Postal Union (UPU) is situated at________
   A.) Vienna, Austria
   B.) New York, United States
   C.) Bern, Switzerland
   D.) Rome, Italy

Answer: Option 'C'

Bern, Switzerland

  • 7. India’s champion Chirag Shetty is related with which of the following sports?
   A.) Table Tennis
   B.) Badminton
   C.) Weightlifting
   D.) Boxing

Answer: Option 'B'

Badminton

  • 8. Which Indian city is also known as the Paris of India?
   A.) Shimla
   B.) Jaipur
   C.) Mumbai
   D.) Hyderabad

Answer: Option 'B'

Jaipur

  • 9. Which among the given days is observed on July 17 annually?
   A.) International Day For Monuments and Sites
   B.) World Day for International Justice
   C.) National Law Enforcement Day
   D.) International Day of Peace

Answer: Option 'B'

World Day for International Justice

  • 10. Finance Minister of India, Shri Arun Jaitley is a member of Rajya Sabha from which state?
   A.) Uttar Pradesh
   B.) Gujarat
   C.) Maharashtra
   D.) Karnataka

Answer: Option 'A'

Uttar Pradesh