Static GK for Upcoming Exams Quiz Set - 9

  • 1. The Kushok Bakula Rimpochhe Airport is located in ________
   A.) Jammu & Kashmir
   B.) Himachal Pradesh
   C.) Sikkim
   D.) Assam

Answer: Option 'A'

Jammu & Kashmir
Kushok Bakula Rimpochee Airport is an airport in Leh, Jammu and Kashmir, India. It is the 22nd highest commercial airport in the world at 3,256 m above mean sea level.

  • 2. The Kolleru Lake is located in which state?
   A.) Andhra Pradesh
   B.) Karnataka
   C.) Tamil Nadu
   D.) Telangana

Answer: Option 'A'

Andhra Pradesh

  • 3. Who among the given has not served as the Chief Economic Adviser (CEA) to the Government of India?
   A.) Raghuram Rajan
   B.) Bibek Debroy
   C.) Arvind Subramanian
   D.) Kaushik Basu

Answer: Option 'B'

Bibek Debroy

  • 4. The Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons is located in which country?
   A.) The Hague, The Netherlands
   B.) Paris, France
   C.) Ebene, Mauritius
   D.) Singapore

Answer: Option 'A'

The Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons is an intergovernmental organisation and the implementing body for the Chemical Weapons Convention, which entered into force on 29 April 1997.

  • 5. The World Day Against Child Labour is observed on______
   A.) April 17
   B.) June 12
   C.) July 11
   D.) August 2

Answer: Option 'B'

June 12

  • 6. The 31st Parallel is a boundary line between which countries?
   A.) India and China
   B.) Iraq and Iran
   C.) Mali and  Mauritania
   D.) South Korea and North Korea

Answer: Option 'B'

Iraq and Iran

  • 7. The Dadri Thermal Power Plant is situated in which of the following states?
   A.) Odisha
   B.) Rajasthan
   C.) Uttar Pradesh
   D.) Harayna

Answer: Option 'C'

Uttar Pradesh

  • 8. Mopa Airport is situated in which of the following states?
   A.) Odisha
   B.) Goa
   C.) West Bengal
   D.) Haryana

Answer: Option 'B'

Goa
Mopa Airport is an under-construction greenfield airport being built at Mopa in Pernem taluka, North Goa district in the State of Goa, India. GMR Goa International Airport Limited, a special purpose vehicle, will develop the airpo

  • 9. Which among the following thermal power plant is located in Jharkhand?
   A.) Ukai Thermal Power Plant
   B.) Bhilai Thermal Power Plant
   C.) Patrata Thermal Power Station
   D.) Chhabra Thermal Power Plant

Answer: Option 'C'

Patrata Thermal Power Station

  • 10. The Hokersar Wildlife Sanctuary is located in which state?
   A.) Gujarat
   B.) Himachal Pradesh
   C.) Jammu & Kashmir
   D.) Assam

Answer: Option 'C'

Jammu & Kashmir

  • 11. The Kolleru Lake is located in which of the given state?
   A.) Kerala
   B.) Andhra Pradesh
   C.) Tamil Nadu
   D.) Karnataka

Answer: Option 'B'

Andhra Pradesh

  • 12. Dollu Kunitha is a popular folk dance of which state?
   A.) Odisha
   B.) Tamil Nadu
   C.) Karnataka
   D.) Telangana

Answer: Option 'C'

Karnataka

  • 13. The United Nations Capital Development Fund (UNCDF) is headquartered at________
   A.) New York
   B.) Beijing
   C.) Geneva
   D.) Paris

Answer: Option 'A'

New York

  • 14. What is the currency of Myanmar?
   A.) Kyat
   B.) Baht
   C.) Dollar
   D.) Kina

Answer: Option 'A'

Kyat

  • 15. Niamey is the capital of which country?
   A.) Nicaragua
   B.) Niger
   C.) Nigeria
   D.) Namibia

Answer: Option 'B'

Niger

  • 16. Badrinath in Uttarakhand is along the bank of the river________
   A.) Alaknanda
   B.) Gomti
   C.) Ganges
   D.) Yamuna

Answer: Option 'A'

Alaknanda

  • 17. Who is the CEO of IDBI Bank?
   A.) Mahesh Kumar Jain
   B.) Mukesh Kumar Jain
   C.) Ashwani Kumar
   D.) Jai Kumar Garg

Answer: Option 'A'

Mahesh Kumar Jain

  • 18. Rangit Dam is located in which of the following states?
   A.) Himachal Pradesh
   B.) Sikkim
   C.) Jammu & Kashmir
   D.) Assam

Answer: Option 'B'

Sikkim

  • 19. Who is the President of Brazil?
   A.) Justin Trudeau
   B.) Malcolm Turnbull
   C.) Michel Temer
   D.) Paolo Gentiloni

Answer: Option 'C'

Michel Temer

  • 20. The Kolanka Cup is associated with which of the following sports?
   A.) Horse Racing
   B.) Hockey
   C.) Polo
   D.) Golf

Answer: Option 'C'

Polo

  • 21. The Mahavir Swami Wildlife Sanctuary is located in which of the following states?
   A.) Uttar Pradesh
   B.) Rajasthan
   C.) Bihar
   D.) Haryana

Answer: Option 'A'

Uttar Pradesh

  • 22. The Parasmaninath Temple is located in which of the following states?
   A.) Bihar
   B.) Uttar Pradesh
   C.) Jharkhand
   D.) Haryana

Answer: Option 'A'

Bihar

  • 23. Elephant Festival is an important folk festival of India organized by which city of India?
   A.) Jaipur
   B.) Kochi
   C.) Bhopal
   D.) Kolkata

Answer: Option 'A'

Jaipur

  • 24. Which among the following international organization is located in Rome?
   A.) Asia Pacific Economic Forum (APEC)
   B.) Food and Agriculture Organization (FAO)
   C.) International Civil Aviation Organization (ICAO)
   D.) Organization for Economic Cooperation and Development (OECD)

Answer: Option 'B'

Food and Agriculture Organization (FAO)

  • 25. When is the International Day of Happiness observed?
   A.) February 20
   B.) August 20
   C.) March 20
   D.) June 20

Answer: Option 'C'

​March 20

Static GK Quiz Set - 9 Download Pdf