General and Banking Awareness Quiz Set -3 Questions and Answers

  • Chicken Fry Biryani

  • 1. Which telecom company launched 4G mobile services in 296 towns across the country on 6 August 2015?
   A.) IDEA
   B.) VODAFONE
   C.) AIRTEL
   D.) AIRCEL

Answer: Option 'C'

AIRTEL

  • 2. In 2012, AIRTEL launched its first 4G mobile services in which city?
   A.) Chennai
   B.) Hyderabad
   C.) Pune
   D.) Kolkata

Answer: Option 'D'

Kolkata

  • 3. Union Government and Delhi Government on 8 Aug 2015 agreed to setup a Special Purpose Vehicle (SPV) for the cleaning-up and rejuvenation of
   A.) Yamuna river
   B.) Gangs river
   C.) Brahmapufhra river
   D.) Sullej river

Answer: Option 'A'

Yamuna river

  • 4. The investor who provides capital for small business startups and holds ownership equity in exchange is known as
   A.) Fidelity investor
   B.) Shadow investor
   C.) Angel investor
   D.) Common investor

Answer: Option 'C'

Angel investor

  • 5. IDBI Bank is a ?
   A.) Public Sector Bank
   B.) Private Sector Bank
   C.) Foreign Bank
   D.) Cooperative Bank

Answer: Option 'A'

Public Sector Bank

  • 6. The United Nations World Conference on Disaster Risk Reduction (WCDRR) was held in March 2015 in ?
   A.) South Korea
   B.) Japan
   C.) Malaysia
   D.) Philippines

Answer: Option 'B'

Japan

  • 7. Jaitapur nuclear power plant is being set up in ?
   A.) Gujarat
   B.) Rajasthan
   C.) Maharashtra
   D.) West Bengal

Answer: Option 'C'

Maharashtra

  • 8. The IntelCenter's Top 10 Most Dangerous Countries list is topped by ?
   A.) Iraq
   B.) Syria
   C.) Nigeria
   D.) Somalia

Answer: Option 'A'

Iraq

  • 9. Which team won the Irani Cup Cricket in March 2015 ?
   A.) Rest of India
   B.) Mumbai
   C.) Karnataka
   D.) Tamil Nadu

Answer: Option 'C'

Karnataka

  • 10. The Government resumed the printing of one rupee currency notes recently. Printing of these notes was discontinued in ?
   A.) 1994
   B.) 1995
   C.) 2004
   D.) 2001

Answer: Option 'A'

1994