General and Banking Awareness Quiz Set -4 Questions and Answers

  • 1. The Prime Minister Narendra Modi announced a package of Rs. 1.25 lakh crore for which of the following states on 18th August 2015?
   A.) Odisha
   B.) Bihar
   C.) Andhra Pradesh
   D.) West Bengal

Answer: Option 'B'

Bihar

  • 2. Which of the following banks has launched "Smart Vault", the first of its kind fully automated digital locker?
    (It would be available to customers even on weekends and post banking hours)
   A.) SBI
   B.) ICICI Bank
   C.) Axix Bank
   D.) HDFC Bank

Answer: Option 'B'

ICICI Bank

  • 3. Kishor Piraji Kharat is the new Managing Director and Chief Executive Officer of ?
   A.) Union Bank of India
   B.) Canara Bank
   C.) IDBI Bank
   D.) Bank of India

Answer: Option 'C'

IDBI Bank

  • 4. Who is the new Chief Executive Officer of the technology giant Google ?
   A.) Satya Nadella
   B.) Nikesh Arora
   C.) Shantanu Narayan
   D.) Sundar Pichai

Answer: Option 'D'

Sundar Pichai

  • 5. Pedro Cateriano assumed office as the Prime Minister of which of the following countries on April 2nd, 2015 ?
   A.) Peru
   B.) Bolivia
   C.) Uruguay
   D.) Chile

Answer: Option 'A'

Peru

  • 6. Who is the head of a new innovative council "Kaya Kalp", formed to turnaround the ailing railways ?
   A.) Shiv Gopal Mishra
   B.) Suresh Prabhu
   C.) Ratan Tata
   D.) M Raghuvaiah

Answer: Option 'C'

Ratan Tata

  • 7. Who has been appointed as the brand ambassador of the Northeastern Region ?
   A.) Saina Nehwal
   B.) Saurav Ganguly
   C.) Mary Kom
   D.) Sushil Kumar

Answer: Option 'C'

Mary Kom

  • 8. Northeast India's first Kisan call centre was opened in ?
   A.) Agartala
   B.) Shillong
   C.) Kohima
   D.) Imphal

Answer: Option 'A'

Agartala

  • 9. Who is the chairman of the NITI Aayog task force on Centrally Sponsored Schemes (CSS) ?
   A.) Naveen Patnaik
   B.) Shivraj Singh Chouhan
   C.) Raman Singh
   D.) K Chandrasekhar Rao

Answer: Option 'B'

Shivraj Singh Chouhan

  • 10. Who is the chairman of the NITI Aayog's sub-group on Skill Development ?
   A.) Siddaramaiah
   B.) Manik Sarkar
   C.) LITTLE KRISHNA
   D.) Janma Taraka

Answer: Option 'B'

Manik Sarkar