Computer Graphics - Interview Questions and Answers | Basic Computer Knowledge

  • 1. If the eccentricity is less than one then the conic is?
   A.) parabola
   B.) ellipse
   C.) hyperbola
   D.) circle

Answer: Option 'B'

​ellipse

  • 2. Which of the following device has a relative origin?
   A.) Mouse
   B.) Joystick
   C.) Track ball
   D.) None of the above

Answer: Option 'A'

Mouse

  • 3. Fractals deals with curves that are?
   A.) regularly irregular
   B.) irregularly irregular
   C.) regularly regular
   D.) irregularly regular

Answer: Option 'A'

regularly irregular

  • 4. In a clipping algorithm of Cohen & Sutherland using region codes, a line is already clipped if the?
   A.) codes of the end point are same
   B.) logical AND of the end point code is not 0000
   C.) both (a) and (b)
   D.) logical AND of the end point code is 0000

Answer: Option 'C'

​both (a) and (b)

  • 5. The best hidden surface removal algorithm is?
   A.) Depth buffer
   B.) Area subdivision
   C.) Depends on the application
   D.) painters

Answer: Option 'C'

​Depends on the application

  • 6. The subcategories of orthographic projection are?
   A.) isometric, dimetric, trimetric
   B.) cavalier, cabinet
   C.) cavalier, cabinet, isometric
   D.) isometric, cavalier, trimetric

Answer: Option 'A'

isometric, dimetric, trimetric

  • 7. Engineering drawing commonly applies?
   A.) orthographic projection
   B.) oblique projection
   C.) perspective projection
   D.) None of the above

Answer: Option 'A'

orthographic projection

  • 8. The refresh rate below which a picture flickers is?
   A.) 5
   B.) 10
   C.) 20
   D.) 25

Answer: Option 'D'

25

  • 9. What is ZUI in computer Graphics?
   A.) Logical Enhancement of GUI
   B.) A Widget
   C.) An application that saves memory
   D.) None of the above

Answer: Option 'B'

A Widget

  • 10. Back face removal is an example of ?
   A.) combination of both
   B.) image space method
   C.) object space method
   D.) none of the above

Answer: Option 'C'

object space method