Internet - Web - Email Interview Questions and Answers | Basic Computer Knowledge

  • 1. Who is the father of Internet?
   A.) Vint Cerf
   B.) Tim Berners Lee
   C.) Charles Babbage
   D.) Robert  E. Kahn

Answer: Option 'A'

Vint Cerf

  • 2. Who is the founder of the Internet?
   A.) Vint Cerf
   B.) Charles Babbage
   C.) Tim Berners-Lee
   D.) None of these

Answer: Option 'C'

Tim Berners-Lee

  • 3. Who invented world wide web?
   A.) Tim Berners Lee
   B.) Sir Thomas
   C.) Charles Babbage
   D.) None of these

Answer: Option 'A'

Tim Berners Lee

  • 4. World Wide Web was proposed by
   A.) Tim Berners-Lee
   B.) Bill Rogers
   C.) ARPANET
   D.) Bill Gates

Answer: Option 'B'

Bill Rogers

  • 5. Who is the father of email?
   A.) Paul Buchheit
   B.) Tim Berners Lee
   C.) Ray Tomlinson
   D.) Charles Babbage

Answer: Option 'C'

​Ray Tomlinson

  • 6. The internet also known simply as --------
   A.) NET
   B.) NIT
   C.) NAT
   D.) NFT

Answer: Option 'A'

​NET

  • 7. Internet’s initial development was supported by
   A.) Bill Rogers
   B.) Microsoft
   C.) ARPANET
   D.) Bill Gates

Answer: Option 'C'

​ARPANET

  • 8. The standard protocol of the Internet is
   A.) TCP/IP
   B.) C++
   C.) Java
   D.) HTML

Answer: Option 'A'

TCP/IP

  • 9. Which of the following is an example of connectivity?
   A.) Internet
   B.) Floopy Disk
   C.) Power Card
   D.) Data

Answer: Option 'A'

Internet

  • 10. A ________ shares hardware, software and data among authorized user.
   A.) CPU
   B.) Network
   C.) DNS
   D.) IP

Answer: Option 'B'

​Network

  • 11. ______ to transmit information on the World Wide Web.
   A.) TPPH
   B.) HPTT
   C.) HTPT
   D.) HTTP

Answer: Option 'D'

HTTP

  • 12. _______ is the exchange of computer stored messages by telecommunication.
   A.) E-mail
   B.) Download
   C.) Save
   D.) Copy

Answer: Option 'A'

​E-mail

  • 13. A web address is also called a ______. 
   A.) RLU
   B.) URL
   C.) LUR
   D.) ULR

Answer: Option 'B'

​URL

  • 14. Which of the following refers to dangerous programs that can be ‘caught’ by opening E-mail attachments and downloading software from the internet?
   A.) Virus
   B.) Hardware
   C.) Utility
   D.) Spam

Answer: Option 'A'

​Virus

  • 15. Which is the slowest Internet connection service?
   A.) Cable modem
   B.) Land line
   C.) Digital subscriber line
   D.) Dial up service

Answer: Option 'A'

​Cable modem

Internet - Web - Email Download Pdf