LIC AAO Computer Knowledge - Test 1

  • 1. Which of the following is not an example of hardware?
   A.) Scanner
   B.) Monitor
   C.) interpreter
   D.) Printer

Answer: Option 'C'

interpreter

  • 2. Computer systems are comprised of
   A.) hardware, programs, information, people and network
   B.) hardware, software, procedures, networks and people
   C.) hardware, programs, Information, people and procedures
   D.) hardware, programs, processors, procedures, networks and people

Answer: Option 'C'

hardware, programs, Information, people and procedures

  • 3. What are the contents that are lost turning off the computer?
   A.) Storage
   B.) Output
   C.) Memory
   D.) Input

Answer: Option 'C'

Memory

  • 4. The basic computer processing cycle consists of
   A.) input, processing and output
   B.) system and application
   C.) data, information and storage
   D.) hardware, software and storage

Answer: Option 'A'

input, processing and output

  • 5. Where you are likely to find an embedded operating system?
   A.) on a PDA
   B.) On a desktop operating system
   C.) On a networked PC
   D.) On a network server

Answer: Option 'A'

on a PDA

  • 6. A(n) _______ is composed of several computers connected together to share resources and data.
   A.) backbone
   B.) Internet
   C.) network
   D.) hyperlink

Answer: Option 'C'

network

  • 7. Which of the following is a programming language for creating special programs like applets?
   A.) Cable
   B.) Domain Name
   C.) Java
   D.) COBAL

Answer: Option 'C'

Java

  • 8. What is 'Panda'?
   A.) Antivirus
   B.) Program
   C.) Software
   D.) Vaccine

Answer: Option 'A'

Antivirus

  • 9. Motherboard is also known as
   A.) combined device board
   B.) electronic board
   C.) Printed Circuit Board(PCB)
   D.) Both 1 and 2

Answer: Option 'C'

Printed Circuit Board(PCB)

  • 10. Which of the following is the smallest measure of storage?
   A.) Terrabyte
   B.) Gigabyte
   C.) Kilobyte
   D.) Byte

Answer: Option 'D'

Byte

  • 11. Every computer has a(n) ___________, many also have
   A.) operating system, a client system
   B.) operating system, instruction sets
   C.) operating system, application programs
   D.) application programs, a client system

Answer: Option 'C'

operating system, application programs

  • 12. Which of the following is the greatest advabtage of coaxial cabling?
   A.) High security
   B.) Long distances
   C.) Easily tapped
   D.) Physical dimensionas

Answer: Option 'B'

Long distances

  • 13. Collecting the data and converting it into information is called
   A.) processing
   B.) exporting
   C.) comporting
   D.) compiling

Answer: Option 'A'

processing

  • 14. The most familiar output device for the micro computers is
   A.) monitor
   B.) TV
   C.) screen
   D.) printer

Answer: Option 'A'

monitor

  • 15. E-mail addresses separate the user name from the ISP using the _____ symbol.
   A.) $
   B.) @
   C.) ^
   D.) !

Answer: Option 'B'

@

  • 16. For creating a socument, youuse which command at File Menu?
   A.) Open
   B.) Close
   C.) New
   D.) Sava

Answer: Option 'C'

New

  • 17. The CPU is made up of two smaller components
   A.) ALU and CU
   B.) ALU and RAM
   C.) RAM and ROM
   D.) RAM and CU

Answer: Option 'A'

ALU and CU

  • 18. Where header appears?
   A.) Top
   B.) Centre
   C.) Bottom
   D.) All of these

Answer: Option 'A'

Top

  • 19. The intersection of a row and column is called
   A.) data
   B.) a field
   C.) a cell
   D.) an equation

Answer: Option 'C'

a cell

  • 20. Information kept about a file includes
   A.) print setting
   B.) deletion data
   C.) Both 1 and 3
   D.) Size

Answer: Option 'D'

Size

  • 21. Which key is used in combination with another key to perform a specific task?
   A.) Function
   B.) Arrow
   C.)
   D.) Control

Answer: Option 'D'

Control

  • 22. How many bits make a half byte?
   A.) 1
   B.) 2
   C.) 4
   D.) 8

Answer: Option 'C'

4

  • 23. Camputers manipulate data in many ways and this manipulation is called
   A.) upgrading
   B.) processing
   C.) utilising
   D.) batching

Answer: Option 'B'

processing

  • 24. The secondary storage devices can only store data, but they cannot perform
   A.) fetch operations
   B.) logic operations
   C.) arithmetic operations
   D.) All of these

Answer: Option 'D'

All of these

  • 25. What does fiber use to transmit data?
   A.) Vibrations
   B.) Sound
   C.) Light
   D.) Electrical current

Answer: Option 'C'

Light

LIC AAO Exam Computer Knowledge - Practice Test 1 Download Pdf