LIC AAO Computer Knowledge - Test 2

  • 1. ________ are attempts by individuals to obtain confidential information from you by falsifying their identity.
   A.) Phishing trips
   B.) Computer viruses
   C.) Spyware scams
   D.) Viruses

Answer: Option 'A'

Phishing trips

  • 2. The processor is a ________ chip plugged onto the motherboard in a computer system.
   A.) LSI
   B.) VLSI
   C.) ULSI
   D.) XLSI

Answer: Option 'B'

VLSI

  • 3. If your computer keeps rebooting itself, then it is likely that
   A.) it has a virus
   B.) it does not have enough memory
   C.) there has been a power surge
   D.) there is no printer

Answer: Option 'A'

it has a virus

  • 4. What type of keys are 'Ctrl' and 'Shift'?
   A.) Adjustment
   B.) Modifier
   C.) Function
   D.) Alphanumeric

Answer: Option 'B'

Modifier

  • 5. Which unit controls the movement of signals between CPU and I/O?
   A.) ALU
   B.) Memory unit
   C.) Control Unit
   D.) Secondary storage

Answer: Option 'C'

Control Unit

  • 6. Supercomputers
   A.) are smaller in size and processing capability than mainframe computers
   B.) are common in majority of households
   C.) are rarely used by researchers due to their lack of computing capacity
   D.) contain thousands of microprocessors

Answer: Option 'D'

contain thousands of microprocessors

  • 7. Today, the common form of RAM is built with
   A.) transistors
   B.) vacuum tubes
   C.) semi-conductors ICs
   D.) super conductors ICs

Answer: Option 'C'

semi-conductors ICs

  • 8. What type of device are computer speakers or headphones?
   A.) Input
   B.) Input/Output
   C.) Software
   D.) Output

Answer: Option 'D'

Output

  • 9. A computer message is "Do you really want to delete the selected file(s)". The user clicks 'Yes' key. It is called.
   A.) Program response
   B.) user response
   C.) program output
   D.) user output

Answer: Option 'B'

user response

  • 10. Which of the folloing printers are you sure, will not use if your objective is to print on multicarbon forms?
   A.) Daisy wheel
   B.) Dot-matrix
   C.) Laser
   D.) Thimble

Answer: Option 'C'

Laser

  • 11. The most important or powerful computer in a typical network is
   A.) desktop
   B.) network client
   C.) network server
   D.) network station

Answer: Option 'C'

network server

  • 12. Storage that retains its data after the power is turned off is referred to as
   A.) non-volatile storage
   B.) volatile storage
   C.) sequential storage
   D.) direct storage

Answer: Option 'A'

non-volatile storage

  • 13. The restart of computer is called ______ when computer is already on.
   A.) logging off
   B.) cold booting
   C.) warm booting
   D.) shut down

Answer: Option 'C'

warm booting

  • 14. In order to interpret XML documents, one should
   A.) use standardised tags
   B.) define the tags separately
   C.) specify tag filename
   D.) have a document type definition which defines the tags

Answer: Option 'D'

have a document type definition which defines the tags

  • 15. A set of step-by-step procedures for accomplishing a task is known as a(n)
   A.) algorithm
   B.) hardware program
   C.) software bug
   D.) firmware program

Answer: Option 'A'

algorithm

  • 16. Assembly language is a
   A.) machine language
   B.) high level programming language
   C.) low level programming language
   D.) language for assembling computers

Answer: Option 'C'

low level programming language

  • 17. What happens when we try to delete the files on the floppy?
   A.) The files get deleted and cannot be restored again
   B.) The files get moved to the recycle bin
   C.) Files on a floppy cannot be deleted
   D.) The files get deleted and can be restored again from recycle bin

Answer: Option 'A'

The files get deleted and cannot be restored again

  • 18. In a sequence of events that takes place in an instruction cycle, the first cycle is
   A.) store cycle
   B.) execute cycle
   C.) fetch cycle
   D.) decode cycle

Answer: Option 'C'

fetch cycle

  • 19. There are viruses that are triggered by the passage of time or on a certain date.
   A.) Boot-sector viruses
   B.) Macro viruses
   C.) Time bombs
   D.) Worms

Answer: Option 'C'

Time bombs

  • 20. Computer keyboard is an example of
   A.) memory device
   B.) input device
   C.) output device
   D.) Both 1 and 3

Answer: Option 'B'

input device

  • 21. ________ menu types is also known as a drop-down menu.
   A.) Fly-down
   B.) Pop-down
   C.) Pop-up
   D.) Pull-down

Answer: Option 'D'

Pull-down

  • 22. Computer gets _______ with the help of mouse, joystich or keyboard.
   A.) insert
   B.) delete
   C.) input
   D.) output

Answer: Option 'C'

input

  • 23. Which of the following statements is false concerning file names?
   A.) Files may share the same name or the same extension but not both
   B.) File extension is another name for file type
   C.) The file extension comes before the dot (.) followed by the file name
   D.) Every file in the same folder must have a unique name

Answer: Option 'C'

The file extension comes before the dot (.) followed by the file name

  • 24. This manual tells you how to use a software progeam.
   A.) Programming
   B.) Documentation
   C.) Technical
   D.) User

Answer: Option 'B'

Documentation

  • 25. In computer terminolory, a compiler means
   A.) a person who programs computers source
   B.) a program which translates high level language program to machine language
   C.) a key puncher operator
   D.) the same thing as a programmer

Answer: Option 'B'

a program which translates high level language program to machine language



LIC AAO Exam Computer Knowledge - Practice Test 2 Download Pdf