LIC AAO Computer Knowledge - Test 3

  • 1. A removable magnetic disc that holds information is
   A.) floppy disk
   B.) hard drive
   C.) monitor
   D.) portable

Answer: Option 'A'

floppy disk

  • 2. Which ports connect special types of music instruments to sound cards?
   A.) BUS
   B.) CPU
   C.) USB
   D.) MIDI

Answer: Option 'D'

MIDI

  • 3. _______ provides process and memory management services that allow two or more tasks, jobs or programs to run simultaneously.
   A.) Multitasking
   B.) Multithreading
   C.) Multiprocessing
   D.) Multicomputing

Answer: Option 'A'

Multitasking

  • 4. Internet requires
   A.) an international agreement to connect computers
   B.) a local area network
   C.) a commonly agreed set of rules to communicate between computers
   D.) a world wide web

Answer: Option 'C'

a commonly agreed set of rules to communicate between computers

  • 5. Which of the following is billionth of a second?
   A.) Gigabyte
   B.) Terabyte
   C.) Nanosecond
   D.) Microsecond

Answer: Option 'C'

Nanosecond

  • 6. A divice that reads the information contained on a disk and transfers it to the computer's memory.
   A.) Monitor
   B.) Screen
   C.) Keyboard
   D.) Disk drive

Answer: Option 'D'

Disk drive

  • 7. The _______ folder retains copies of message that you have started but are not yet ready to send.
   A.) inbox
   B.) outbox
   C.) drafts
   D.) sent Items

Answer: Option 'C'

drafts

  • 8. Computer Software can be defined as
   A.) the computer and is associated equipment
   B.) the instructions that tell the computer what to do
   C.) computer components that act to accomplish a goal
   D.) an interface between the computer and the network

Answer: Option 'B'

the instructions that tell the computer what to do

  • 9. A search engine is a program to search
   A.) for information
   B.) web pages
   C.) web pages for specified index terms
   D.) web pages for information using specified search terms

Answer: Option 'D'

web pages for information using specified search terms

  • 10. Computers gather data, which means they allow users to ............... data.
   A.) present
   B.) store
   C.) output
   D.) input

Answer: Option 'D'

input

  • 11. Which of the folloing terms is just the collection fo networks that can be joined together?
   A.) VPN
   B.) LAN
   C.) Intranet
   D.) Internet

Answer: Option 'D'

Internet

  • 12. A hardware device which converts data into meaningful information is called
   A.) Protector
   B.) Processor
   C.) Program
   D.) Output Device

Answer: Option 'B'

Processor

  • 13. What is the value of the binary number 101?
   A.) 3
   B.) 4
   C.) 5
   D.) 6

Answer: Option 'C'

5

  • 14. On a CD-RW you can
   A.) read and write information
   B.) only read information
   C.) only write information
   D.) read, write and rewrite information

Answer: Option 'D'

read, write and rewrite information

  • 15. Which among the following is not such an operation which can be carried out on objects in graphic program?
   A.) Spell Check
   B.) Change Size
   C.) Move
   D.) Delete

Answer: Option 'A'

Spell Check

  • 16. In latest generation computers, the instructions are executed
   A.) only parallel
   B.) only sequentially
   C.) Both '1' and '2'
   D.) None of these

Answer: Option 'C'

Both '1' and '2'

  • 17. Who designed the first electronics computer ENIAC?
   A.) Von Neumann
   B.) Joseph M Jacquard
   C.) Presper Eckert and John W Mauchly
   D.) All of the above

Answer: Option 'B'

Joseph M Jacquard

  • 18. Shortcut to create new directory, is
   A.) Ctrl + F
   B.) Right Click Button (Keyboard) + W + Enter
   C.) Right Click Button (Keyboard) + N + enter
   D.) None of these

Answer: Option 'D'

None of these

  • 19. Which type of network would use phone lines?
   A.) WAN
   B.) LAN
   C.) PAN
   D.) MAN

Answer: Option 'A'

WAN

  • 20. What is the command used to removed text or graphics from a document, the information is then stored on a clipboard so you can paste it.
   A.) Chop
   B.) Cut
   C.) Clip
   D.) Cart away

Answer: Option 'B'

Cut

  • 21. A program which helps to create written documents and lets you go back and make corrections as necessary.
   A.) Personal writer
   B.) Word Printer
   C.) Word Processor
   D.) Spreadsheet

Answer: Option 'C'

Word Processor

  • 22. Commands at the top of a screen such: FILE-EDIT-FONT-TOOLS to operate and change things within programs comes under
   A.) menu bar
   B.) tool bar
   C.) user friendly
   D.) word processor

Answer: Option 'A'

menu bar

  • 23. _______ are attempeted by individuals to obtain confidential information from you by falsifying their identity.
   A.) Phishing trips
   B.) Phishing scams
   C.) Viruses
   D.) Spyware scams

Answer: Option 'B'

Phishing scams

  • 24. A place that a user can create to store files, is
   A.) cursor
   B.) text
   C.) folder
   D.) boot

Answer: Option 'C'

folder

  • 25. A symbol or question on the screen that prompts you to take action and tell the computer what to do next, is
   A.) scanner
   B.) questionnaire
   C.) prompt and dialog box
   D.) infornation seeker

Answer: Option 'C'

prompt and dialog box

LIC AAO Exam Computer Knowledge - Practice Test 3 Download Pdf