LIC AAO Computer Knowledge - Test 5

  • 1. Which of the following refers to the fastest, biggest and most expensive computer?
   A.) Note books
   B.) Personal computer
   C.) Super computer
   D.) Laptops

Answer: Option 'C'

Super computer

  • 2. Which is not the example of special purpose computer?
   A.) Automatic aircraft landing
   B.) Word processor
   C.) Multimedia computer
   D.) All of the above

Answer: Option 'B'

Word processor

  • 3. 1101, series of four bits (or binary digits) is known as
   A.) bit
   B.) byte
   C.) nibble
   D.) input

Answer: Option 'A'

bit

  • 4. Which of the following is octal number equivalent to binary number (110101)2?
   A.) 12
   B.) 65
   C.) 56
   D.) 1111

Answer: Option 'B'

65

  • 5. AACII stands for
   A.) American Special Computer for Information Interaction
   B.) American Standard Code for Information Interchange
   C.) American Special Computer for Information Interchange
   D.) American Special Code for Information Interchange

Answer: Option 'B'

American Standard Code for Information Interchange

  • 6. A hexadigit can be represented by
   A.) three binary (consecutive) bits
   B.) four binary (consecutive) bits
   C.) eight binary (consecutive) bits
   D.) None of these

Answer: Option 'B'

four binary (consecutive) bits

  • 7. Each model of a computer has a unique
   A.) assembly of a computer
   B.) machine language
   C.) high level language
   D.) All of the above

Answer: Option 'B'

machine language

  • 8. The language which can be relocated easily is
   A.) machine language
   B.) assembly language
   C.) low level language
   D.) middle level language

Answer: Option 'B'

assembly language

  • 9. Languages which can easily interact with the hardware are called?
   A.) High level language
   B.) Low level language
   C.) Middle level language
   D.) All of the above

Answer: Option 'D'

All of the above

  • 10. Which process checks to ensure the components of the computer are operating and connected properly?
   A.) Booting
   B.) Processing
   C.) Saving
   D.) Editing

Answer: Option 'A'

Booting

  • 11. The letter and number of the intersecting column and row is the
   A.) cell location
   B.) cell position
   C.) cell address
   D.) cell coordinates

Answer: Option 'C'

cell address

  • 12. Which of the following refers to a small, single-site network?
   A.) PAN
   B.) DSL
   C.) RAM
   D.) USB

Answer: Option 'A'

PAN

  • 13. The vast network of computers that connects millions of people all over the world is called
   A.) LAN
   B.) Web
   C.) Hypertext
   D.) Internet

Answer: Option 'D'

Internet

  • 14. _______ are attemps by individuals to obtain confidential information from you by falsifying their identity?
   A.) Phishing triks
   B.) Computer viruses
   C.) Spyware scams
   D.) Viruses

Answer: Option 'A'

Phishing triks

  • 15. Abuse messaging systems to send unsolicited is
   A.) phishing
   B.) spam
   C.) firewall
   D.) malware

Answer: Option 'B'

spam

  • 16. Most of the editing tools are available under which menu?
   A.) File
   B.) Format
   C.) Edit
   D.) All of these

Answer: Option 'C'

Edit

  • 17. Which of the following will not advance the slides in a slide show view?
   A.) Spacebar
   B.) Enter key
   C.) Esc key
   D.) Mouse button

Answer: Option 'C'

Esc key

  • 18. Various applications and documents are represented on the windows desktop by
   A.) symbols
   B.) labels
   C.) graphs
   D.) icons

Answer: Option 'D'

icons

  • 19. Which file is the batch file that is read while booting a computer?
   A.) Auto-batch
   B.) Autoexec.bat
   C.) Auto.bat
   D.) None of these

Answer: Option 'B'

Autoexec.bat

  • 20. What is permanent memory built into your computer called?
   A.) RAM
   B.) ROM
   C.) CPU
   D.) CD-ROM

Answer: Option 'B'

ROM

  • 21. A(n) ________ is software that helps a computer control to operate effciently and keep track of data.
   A.) application system
   B.) hardware system
   C.) software system
   D.) None of these

Answer: Option 'D'

None of these

  • 22. ________ provides process and memory management services that allow two or more tasks, jobs or programs to run simultaneously.
   A.) Multitasking
   B.) Multithreading
   C.) Multiprocessing
   D.) Multicomputing

Answer: Option 'A'

Multitasking

  • 23. When using PowerPoint, to play a Power Pointshow for Previewing the show, select
   A.) view, slide sorter
   B.) view, slide
   C.) view, slide show
   D.) view outline

Answer: Option 'C'

view, slide show

  • 24. Which term identifies a specific computer on the web and the main page of the entire site?
   A.) Web site address
   B.) Domain name
   C.) URL
   D.) Hyperlink

Answer: Option 'C'

URL

  • 25. Example of the non-numeric data is
   A.) examination score
   B.) bank balance
   C.) employee address
   D.) Al of these

Answer: Option 'C'

employee address

LIC AAO Exam Computer Knowledge - Practice Test 5 Download Pdf