LIC AAO Exam Computer Knowledge MCQs

  • 2. How many modes or view are available to open a query?
   A.) 2
   B.) 5
   C.) 6
   D.) 7

Answer: Option 'A'

2

  • 3. A memo data type of access can hold ____ characters.
   A.) 33000
   B.) 32000
   C.) 34000
   D.) 35000

Answer: Option 'B'

32000

  • 4. Which symbol is used to right align the text in table?
   A.) <
   B.) @
   C.) >
   D.) $

Answer: Option 'D'

$

  • 5. How many types of database objects are there in MS Access?
   A.) 5
   B.) 6
   C.) 7
   D.) 8

Answer: Option 'C'

7

  • 6. How many types of relationships are there in MS Access?
   A.) 3
   B.) 4
   C.) 5
   D.) 6

Answer: Option 'A'

3

  • 7. Attributes can be defined for
   A.) Pages
   B.) Macro
   C.) Switch Board
   D.) Entity

Answer: Option 'D'

Entity

  • 8. ...... is a process of summarising data from more than one source.
   A.) Data Validation
   B.) Data Filter
   C.) Data Form
   D.) Data Consolidation

Answer: Option 'D'

Data Consolidation

  • 9. When we create a chart on a separate sheet in the same workbook it is called a
   A.) View chart
   B.) Chart sheet
   C.) Embedded chart
   D.) View sheet

Answer: Option 'B'

Chart sheet

  • 10. In order to tell Excel that we are entering a formula in cell we must begin the with an operator such as
   A.) =
   B.) @
   C.) >
   D.) <

Answer: Option 'A'

=

  • 11. Using the chart wizard, we can quickly and easily turn our
   A.) data into charts and vice-versa
   B.) data into charts
   C.) charts into most advanced charts
   D.) charts into charts

Answer: Option 'B'

data into charts

  • 12. A numeric value can be treated as a label value if it proceeds with
   A.) apostrophe(')
   B.) ampersand(&)
   C.) hash(#)
   D.) exclamation(!)

Answer: Option 'A'

apostrophe(')

  • 13. Which menu option can be used to split windows into two?
   A.) Format > Windows
   B.) View > Windows > Split
   C.) Windows > Split
   D.) View > Split

Answer: Option 'C'

Windows > Split

  • 14. Data can be arranged in a worksheet in an easy to understand manner using
   A.) auto formatting
   B.) applying styles
   C.) changing fonts
   D.) All of these

Answer: Option 'D'

All of these

  • 15. Which one is the example of spreadsheet package?
   A.) Unify
   B.) Visicalc
   C.) Ada
   D.) Snowball

Answer: Option 'A'

Unify

  • 16. Legends are used in
   A.) Chart Wizard
   B.) Validation
   C.) Auto Sum
   D.) Function Wizard

Answer: Option 'C'

Auto Sum

  • 17. From which tool ber we can change chart type?
   A.) Clipboard Bar
   B.) Formula Bar
   C.) Formatting Tool Bar
   D.) Chart Tool Bar

Answer: Option 'C'

Formatting Tool Bar

  • 18. Which sing is used to specify a cell range?
   A.) /(slash)
   B.) :(colon)
   C.) *(asterisk)
   D.) -(hyphen)

Answer: Option 'B'

:(colon)

  • 19. In which table, we find the pivot table command?
   A.) Window
   B.) Data
   C.) Insert
   D.) Tools

Answer: Option 'A'

Window

  • 20. In which tool bar will you find Auto sum short button?
   A.) Formatting Bar
   B.) Formula Bar
   C.) Clipboard Bar
   D.) Standard Bar

Answer: Option 'B'

Formula Bar

  • 21. Which menu kept the Goal seek command?
   A.) Data
   B.) Tools
   C.) Insert
   D.) Format

Answer: Option 'B'

Tools

  • 22. By which option, we can show and print the grid lines?
   A.) Page Setup
   B.) Format
   C.) Auto Format
   D.) Style

Answer: Option 'D'

Style

  • 23. What are 'Laptops'?
   A.) Computers used in clinical laboratories
   B.) A computer having voice recognition system
   C.) A computer manufactured by compaq
   D.) Lightweight computers, small enough to fit in a small suitcase

Answer: Option 'D'

Lightweight computers, small enough to fit in a small suitcase

  • 24. The basic architecture of computer was developed by
   A.) John Von Neumann
   B.) Charles Babbage
   C.) Blaise Pascal
   D.) Garden Moore

Answer: Option 'A'

John Von Neumann

  • 25. What does CPU stand for?
   A.) Central Processing Unit
   B.) Central Process Unit
   C.) Central Printing Unit
   D.) Central Peripheral Unit

Answer: Option 'A'

Central Processing Unit



LIC AAO Exam Computer Knowledge Download Pdf