MS Powerpoint Questions With Answers | Basic Computer Knowledge

  • 1. Which file format can be added to a PowerPoint show ?
   A.) .gif
   B.) .jpg
   C.) .wav
   D.) All of above

Answer: Option 'D'

All of above

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 2. How to select one hyperlink after another during a slide presentation ?
   A.) Ctrl + K
   B.) Ctrl + D
   C.) Ctrl + H
   D.) Tab

Answer: Option 'D'

Tab

  • 3. Which PowerPoint feature allows the user to create a simple presentation quickly ?
   A.) Animations
   B.) Chart Wizard
   C.) Transition Wizard
   D.) AutoContent Wizard

Answer: Option 'D'

AutoContent Wizard

  • 4. Which PowerPoint view works best for adding slide transitions ?
   A.) Slide sorter view
   B.) Slide show view
   C.) Slide view
   D.) Notes view

Answer: Option 'A'

Slide sorter view

  • 5. You can edit an embedded organization chart object by ?
   A.) Double clicking the organization chart object
   B.) Clicking edit object
   C.) Right clicking the chart object, then clicking edit MS-Organizaiton Chart object
   D.) A and C both

Answer: Option 'D'

A and C both

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 6. Special effects used to introduce slides in a presentation are known as ?
   A.) transitions
   B.) effects
   C.) Custom animations
   D.) annotations

Answer: Option 'A'

transitions

  • 7. Slide sorter can be accessed from which menu ?
   A.) View
   B.) Edit
   C.) File
   D.) Insert

Answer: Option 'A'

View

  • 8. To print powerpoint presentation, press :
   A.) Ctrl + P
   B.) CTRL + S
   C.) Ctrl + Shift + P
   D.) Ctrl + A

Answer: Option 'A'

Ctrl + P

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 9. What would I choose to create a pre-formatted style ?
   A.) Format
   B.) Slide layout
   C.) Slide sorter view
   D.) None of above

Answer: Option 'A'

Slide layout

  • 10. To edit a chart, we can
   A.) Click and drag the chart object
   B.) Double click the chart object
   C.) Triple click the chart object
   D.) Click the chart object

Answer: Option 'B'

Double click the chart object

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 11. To preview a motion path effect using the custom animation task pane, we should
   A.) double click the motion path
   B.) click the show effect button
   C.) click the play button
   D.) None of above

Answer: Option 'C'

click the play button

  • 12. You can create a new presentation by completing all of the following except
   A.) Clicking the new button on the standard toolbar
   B.) Clicking file, new
   C.) Pressing ctrl + N
   D.) Clicking file open

Answer: Option 'D'

Clicking file open

  • 13. What is the term used when you press and hold the left mouse key and more the mouse around the slide ?
   A.) Moving
   B.) Dragging
   C.) Monitoring
   D.) Highlighting

Answer: Option 'B'

Dragging

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 14. what term describes a background that appears as a grainy, non smooth surface ?
   A.) Pattern
   B.) Gradient
   C.) Velvet
   D.) Texture

Answer: Option 'B'

Gradient

  • 15. Which of the following views is the best view to use when setting transition effects for all slides in a presentation ?
   A.) Slide view
   B.) Notes page view
   C.) Outline view
   D.) Slide sorter view

Answer: Option 'D'

Slide sorter view

  • 16. Which of the following will not advance the slides in a slide show view ?
   A.) The mouse button
   B.) The enter key
   C.) The mouse button
   D.) The esc key

Answer: Option 'D'

The esc key

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 17. Which option can be used to set custom timings for slides in a presentation ?
   A.) Slider Timings
   B.) Slider Timer
   C.) Rehearsal
   D.) Slide Show Setup

Answer: Option 'C'

Rehearsal

  • 18. Which type of fonts are best suite for titles and headlines ?
   A.) Sans Serif Fonts
   B.) Picture Fonts
   C.) Text Fonts
   D.) Serif Fonts

Answer: Option 'A'

Sans Serif Fonts

  • 19. Which key can be used to view Slide show ?
   A.) F5
   B.) F2
   C.) F7
   D.) F8

Answer: Option 'A'

F5

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 20. Which of the following can you use to add times to the slides in a presentation ?
   A.) Rehearse timing button
   B.) Slice Show menu
   C.) Slide transition button
   D.) All of above

Answer: Option 'A'

Rehearse timing button

  • 21. How can we view slide show repeated continuously ?
   A.) repeat continuously
   B.) loop continuously until Esc
   C.) loop more
   D.) None of these

Answer: Option 'B'

loop continuously until Esc

  • 22. How can we stop a slide show ?
   A.) Press the right arrow
   B.) Press Ctrl + A
   C.) Press Escape
   D.) Press Ctrl + S

Answer: Option 'C'

Press Escape

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 23. Power Point can display data from which of the following add-in software of MS Office ?
   A.) Organization Chart
   B.) Photo Album
   C.) Equation Editor
   D.) All of above

Answer: Option 'D'

All of above

  • 24. The spelling dialog box can be involved by choosing spelling from ____ menu.
   A.) tools
   B.) view
   C.) file
   D.) insert

Answer: Option 'A'

tools

  • 25. Which key do you press to check spelling ?
   A.) F9
   B.) F7
   C.) F5
   D.) F3

Answer: Option 'B'

F7



MS Power point Download Pdf