MS Powerpoint Questions Answers

  1. 11.  To preview a motion path effect using the custom animation task pane, we should
    A.) double click the motion path B.) click the show effect button
    C.) click the play button D.) None of above
    Answer: Option 'C'

    click the play button



  2. 12.  You can create a new presentation by completing all of the following except
    A.) Clicking the new button on the standard toolbar B.) Clicking file, new
    C.) Pressing ctrl + N D.) Clicking file open
    Answer: Option 'D'

    Clicking file open



  3. 13.  What is the term used when you press and hold the left mouse key and more the mouse around the slide ?
    A.) Moving B.) Dragging
    C.) Monitoring D.) Highlighting
    Answer: Option 'B'

    Dragging



  4. 14.  what term describes a background that appears as a grainy, non smooth surface ?
    A.) Pattern B.) Gradient
    C.) Velvet D.) Texture
    Answer: Option 'B'

    Gradient



  5. 15.  Which of the following views is the best view to use when setting transition effects for all slides in a presentation ?
    A.) Slide view B.) Notes page view
    C.) Outline view D.) Slide sorter view
    Answer: Option 'D'

    Slide sorter view



  6. 16.  Which of the following will not advance the slides in a slide show view ?
    A.) The mouse button B.) The enter key
    C.) The mouse button D.) The esc key
    Answer: Option 'D'

    The esc key



  7. 17.  Which option can be used to set custom timings for slides in a presentation ?
    A.) Slider Timings B.) Slider Timer
    C.) Rehearsal D.) Slide Show Setup
    Answer: Option 'C'

    Rehearsal



  8. 18.  Which type of fonts are best suite for titles and headlines ?
    A.) Sans Serif Fonts B.) Picture Fonts
    C.) Text Fonts D.) Serif Fonts
    Answer: Option 'A'

    Sans Serif Fonts



  9. 19.  Which key can be used to view Slide show ?
    A.) F5 B.) F2
    C.) F7 D.) F8
    Answer: Option 'A'

    F5



  10. 20.  Which of the following can you use to add times to the slides in a presentation ?
    A.) Rehearse timing button B.) Slice Show menu
    C.) Slide transition button D.) All of above
    Answer: Option 'A'

    Rehearse timing button




Basic Computer Knowledge Topics


To whom this Basic Computer Knowledge Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using computers effectively and can also prepare for competitive examinations like...


  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C / G.I.C AO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.