MS Powerpoint Questions Answers

  1. 21.  How can we view slide show repeated continuously ?
    A.) repeat continuously B.) loop continuously until Esc
    C.) loop more D.) None of these
    Answer: Option 'B'

    loop continuously until Esc



  2. 22.  How can we stop a slide show ?
    A.) Press the right arrow B.) Press Ctrl + A
    C.) Press Escape D.) Press Ctrl + S
    Answer: Option 'C'

    Press Escape



  3. 23.  Power Point can display data from which of the following add-in software of MS Office ?
    A.) Organization Chart B.) Photo Album
    C.) Equation Editor D.) All of above
    Answer: Option 'D'

    All of above



  4. 24.  The spelling dialog box can be involved by choosing spelling from ____ menu.
    A.) tools B.) view
    C.) file D.) insert
    Answer: Option 'A'

    tools



  5. 25.  Which key do you press to check spelling ?
    A.) F9 B.) F7
    C.) F5 D.) F3
    Answer: Option 'B'

    F7



  6. 26.  PowerPoint slides can have ?
    A.) title, text, graphs B.) drawn objects, shapes
    C.) clipart, drawn art, visual D.) any of the above
    Answer: Option 'D'

    any of the above



  7. 27.  To open the existing presentation, press
    A.) CTRL + A B.) CTRL + O
    C.) CTRL + N D.) CTRL + L
    Answer: Option 'B'

    CTRL + O



  8. 28.  Ellipse Motion is a predefined ___ .
    A.) Design Template B.) Color Scheme
    C.) Animation Scheme D.) None of above
    Answer: Option 'B'

    Animation Scheme



  9. 29.  A File which contains readymade styles that can be used for a presentation is called __ ?
    A.) Pre formatting B.) AutoStyle
    C.) Wizard D.) Template
    Answer: Option 'D'

    Template



  10. 30.  What is maximum Zoom percentage in Microsoft PowerPoint ?
    A.) 100% B.) 400%
    C.) 300% D.) 200%
    Answer: Option 'B'

    400%




Basic Computer Knowledge Topics


To whom this Basic Computer Knowledge Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using computers effectively and can also prepare for competitive examinations like...


  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C / G.I.C AO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.