MS Powerpoint Questions Answers

  1. 31.  How we can put a Chart in the presentation using PowerPoint ?
    A.) Insert -> Pictures -> Chart B.) Edit -> Chart
    C.) Insert -> Chart D.) View -> Chart
    Answer: Option 'A'

    Insert -> Pictures -> Chart



  2. 32.  How we can replace a font on all slides with another font in Powerpoint ?
    A.) Tools -> Replace Fonts B.) Format -> Replace Fonts
    C.) Edit -> Fonts D.) Tools -> Fonts
    Answer: Option 'B

    Format -> Replace Fonts



  3. 33.  Shortcut to insert new slide in the current Presentation is ?
    A.) CTRL+O B.) CTRL+M
    C.) CTRL+N D.) CTRL+F
    Answer: Option 'B'

    CTRL+M



  4. 34.  How can you see all your slides at once ?
    A.) Through slide sorter view B.) Through slide view
    C.) Through slide show D.) Through normal view
    Answer: Option 'A'

    Through slide sorter view



  5. 35.  The boxes that are displayed to indicate that the text, pictures or objects are placed in it is called ?
    A.) Word Art B.) AutoText
    C.) Placeholder D.) Text box
    Answer: Option 'B'

    Data Form



  6. 36.  What is a slide-title master pair ?
    A.) The title area and text area of a specific slide B.) A slide master and title master for a specific design template
    C.) A slide master and title master merged into a single slide D.) Count
    Answer: Option 'B'

    A slide master and title master for a specific design template



  7. 37.  What is a motion path in Powerpoint ?
    A.) A method of moving items on a slide B.) A type of animation entrance effect
    C.) A method of advancing slides D.) All of above
    Answer: Option 'B'

    A method of moving items on a slide



  8. 38.  In Powerpoint the arrangement of elements such as Title and subtitle text, pictures, tables etc. is known as ?
    A.) Presentation B.) Layout
    C.) Design D.) Scheme
    Answer: Option 'B'

    Layout



  9. 39.  Which pane would be used to enter a speaker's information about what can be said about each slide ?
    A.) Notes pane B.) Outline pane
    C.) Slide pane D.) None of these
    Answer: Option 'A'

    Notes pane



  10. 40.  In Microsoft PowerPoint two kind of sound effects files that can be added to the presentation are ?
    A.) .wav files and .gif files B.) .jpg files and .gif files
    C.) .wav files and .mid files D.) .wav files and .jpg files
    Answer: Option 'C'

    .wav files and .mid files




Basic Computer Knowledge Topics


To whom this Basic Computer Knowledge Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using computers effectively and can also prepare for competitive examinations like...


  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C / G.I.C AO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.