Ms Office Tools | Basic Computer Knowledge

  • 1. Which of the following is spreadsheet program?.
   A.) Ms-word
   B.) Ms-power point
   C.) Ms-excel
   D.) Ms-access

Answer: Option 'C'

Ms-excel

  • 2. Which is the widely used word processing software in computers?
   A.) Ms-word
   B.) Ms-power point
   C.) Ms-excel
   D.) Ms-access

Answer: Option 'D'

Ms-access

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 3. Ms excel is used for creating
   A.) Presentations
   B.) Documents
   C.) Sending mails
   D.) Spreadsheets

Answer: Option 'D'

Spreadsheets

  • 4. Ms-power point is a ________ language
   A.) Document
   B.) Spreadsheet
   C.) Presentation
   D.) programmatic

Answer: Option 'C'

Presentation

  • 5. The combination of row and column is called ______________
   A.) Line
   B.) Colum
   C.) Cell
   D.) Row

Answer: Option 'C'

Cell

  • 6. Which is not a font style ?
   A.) Bold
   B.) Superscript
   C.) Regular
   D.) Italic

Answer: Option 'B'

Superscript

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 7. What is gutter margin ?
   A.) Margin that is added to the binding side of page when printing
   B.) Margin that is added to the outside of the page when printing
   C.) Margin that is added to the left margin when printing
   D.) Margin that is added to right margin when printing

Answer: Option 'A'

Margin that is added to the binding side of page when printing

  • 8. Landscape is ?
   A.) A font style
   B.) Page Orientation
   C.) Paper Size
   D.) Page Layout

Answer: Option 'B'

Page Orientation

  • 9. Typeface option will come under which menu ?
   A.) Edit
   B.) Format
   C.) Tools
   D.) View

Answer: Option 'B'

Format

  • 10. Background color on a document is not visible in ?
   A.) Print Preview
   B.) Web layout view
   C.) Print Layout view
   D.) Reading View

Answer: Option 'A'

Print Preview

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 11. Ctrl+M keyboard shortcut is used for
   A.) Save the document
   B.) Create new slide
   C.) Manage document
   D.) Edit the document

Answer: Option 'B'

Create new slide

  • 12. In ms-word F7 functional key is used for
   A.) Refreshing the page
   B.) Modify the document
   C.) Spell check
   D.) None of these

Answer: Option 'C'

Spell check

  • 13. How many worksheets are there in one workbook?
   A.) 250
   B.) 251
   C.) 253
   D.) 255

Answer: Option 'D'

255

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 14. Ctrl+P shortcut key is used for
   A.) Deleting the document
   B.) Saving the document
   C.) Printing the document
   D.) Mailing the document

Answer: Option 'C'

Printing the document

  • 15. Which of the following is an application software package
   A.) Red hat Linux
   B.) Microsoft xp
   C.) Microsoft office
   D.) None of these

Answer: Option 'C'

Microsoft office

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 16. What is a portion of a document in which you set certain page formatting options ?
   A.) Section
   B.) Page
   C.) Document
   D.) Page Setup

Answer: Option 'A'

Section

  • 17. Which of the following is not available on the Ruler of MS Word screen ?
   A.) Tab stop box
   B.) Left Indent
   C.) Center Indent
   D.) Right Indent

Answer: Option 'C'

Center Indent

  • 18. Gutter position can be set in following positions
   A.) Left & Right
   B.) Left & Top
   C.) Left & Bottom
   D.) Left Only

Answer: Option 'B'

Left & Top

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 19. What is the Short cut key for line break?
   A.) CTRL + Enter
   B.) Shift + Enter
   C.) Space + Enter
   D.) Alt + Enter

Answer: Option 'A'

Shift + Enter

  • 20. By pressing F12, which of following will happen ?
   A.) Save As dialog box will open
   B.) Save dialog box will open
   C.) Close dialog box will open
   D.) Open dialog box will open

Answer: Option 'A'

Save As dialog box will open

  • 21. Watermark option is available in _________ menu
   A.) Insert
   B.) Mailing
   C.) References
   D.) Design

Answer: Option 'D'

Design

  • 22. Escape key is used in power point for
   A.) Open new slide
   B.) Deleting slide
   C.) Saving the slide
   D.) Come out of slide show

Answer: Option 'D'

Come out of slide show

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 23. ClipArt option is available in ___________ menu
   A.) Insert
   B.) Page Layout
   C.) References
   D.) Home

Answer: Option 'A'

Insert

  • 24. MS-Access extension is
   A.) .doc
   B.) .docx
   C.) .xps
   D.) .mdb

Answer: Option 'D'

.mdb

  • 25. _________ executes one or more database commands automatically
   A.) Module
   B.) Query
   C.) Macro
   D.) Micro

Answer: Option 'A'

Module

Basic Computer Knowledge Quiz



Ms Office Tools Download Pdf