Ms Office Tools : Questions With Answers

  1. 21.  Watermark option is available in _________ menu
    A.) Insert B.) Mailing
    C.) References D.) Design
    Answer: Option 'D'

    Design



  2. 22.  Escape key is used in power point for
    A.) Open new slide B.) Deleting slide
    C.) Saving the slide D.) Come out of slide show
    Answer: Option 'D'

    Come out of slide show



  3. 23.  ClipArt option is available in ___________ menu
    A.) Insert B.) Page Layout
    C.) References D.) Home
    Answer: Option 'A'

    Insert



  4. 24.  MS-Access extension is
    A.) .doc B.) .docx
    C.) .xps D.) .mdb
    Answer: Option 'D'

    .mdb



  5. 25.  _________ executes one or more database commands automatically
    A.) Module B.) Query
    C.) Macro D.) Micro
    Answer: Option 'A'

    Module



  6. 26.  Which key will open an Open dialogue box ?
    A.) F12 B.) Alt + F12
    C.) Ctrl + F12 D.) Shift + F12
    Answer: Option 'C'

    Ctrl + F12



  7. 27.  How will MS Word will respond in repeated word ?
    A.) A Red wavy line under the repeated word B.) A Green wavy line under the repeated word
    C.) A Blue wavy line under the repeated word D.) None of above
    Answer: Option 'A'

    A Red wavy line under the repeated word



  8. 28.  What is the use of "All Caps" feature in MS-Word ?
    A.) It changes all selected text into Capital Letter B.) It adds captions for selected Image
    C.) It shows all the image captions D.) None of above
    Answer: Option 'A'

    It changes all selected text into Capital Letter



  9. 29.  Which file is responsible to start MS Word ?
    A.) Winword.exe B.) Win.exe
    C.) Word.exe D.) Wordwin.exe
    Answer: Option 'A'

    Winword.exe



  10. 30.  To keep track of different editions of a document which feature we will use ?
    A.) versions B.) editions
    C.) tracks D.) traces
    Answer: Option 'A'

    versions




Basic Computer Knowledge Topics



To whom this Basic Computer Knowledge Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using computers effectively and can also prepare for competitive examinations like...


  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C / G.I.C AO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.