Ms Office Tools : Questions With Answers

  1. 31.  __________ is one of the field types in MS-Access.
    A.) Double B.) Float
    C.) Memo D.) None of these
    Answer: Option 'C'

    Memo



  2. 32.  How many types of data processing techniques we have
    A.) 1 B.) 2
    C.) 5 D.) 6
    Answer: Option 'A

    1



  3. 33.  In which window we display data in the form of tables in a row or column format In MS-Access
    A.) Sub-form B.) Datasheet
    C.) Filter D.) Macros
    Answer: Option 'B'

    Datasheet



  4. 34.  How many ways we add tables in Access database
    A.) 5 B.) 1
    C.) 9 D.) 10
    Answer: Option 'A'

    5



  5. 35.  Row of a table is called as a
    A.) Set B.) Entity
    C.) Tuple D.) Relationship
    Answer: Option 'C'

    Tuple



  6. 36.  Which is not a type of margin ?
    A.) Left B.) Center
    C.) Top D.) Right
    Answer: Option 'B'

    Center



  7. 37.  what will be the use of Ctrl + J ?
    A.) Insert Image B.) Insert Hyperlink
    C.) Align Justify D.) Search file
    Answer: Option 'C'

    Align Justify



  8. 38.  What shortcut will we use to align centre ?
    A.) Ctrl + A B.) Ctrl + E
    C.) Ctrl + D D.) Ctrl + B
    Answer: Option 'B'

    Ctrl + E



  9. 39.  Which shortcut will we use to make text Italic ?
    A.) Ctrl + U B.) Ctrl + T
    C.) Ctrl + I D.) Ctrl + P
    Answer: Option 'C'

    Ctrl + I



  10. 40.  How to use Format Painter multiple times ?
    A.) By Click on Lock Format Painter Icon B.) Format Painter cannot be use multiple times
    C.) By Double Click on the Format Painter Icon D.) None of above
    Answer: Option 'C'

    By Double Click on the Format Painter Icon





To whom this Basic Computer Knowledge Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using computers effectively and can also prepare for competitive examinations like...


  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C / G.I.C AO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.