Ms Office Tools : Questions With Answers

  1. 41.  Employee address is ________ type o data
    A.) Numeric data B.) Static data
    C.) Non-numeric data D.) None
    Answer: Option 'C'

    Non-numeric data



  2. 42.  ________________ is one of the building blocks of ER model
    A.) Entities B.) Data
    C.) Process D.) Transaction
    Answer: Option 'A'



  3. 43.  Which field specifies the format of data that entered in Ms-Access database?
    A.) Validation Text B.) Design View
    C.) Input Mask D.) Text Field
    Answer: Option 'C'

    Input Mask



  4. 44.  In Ms-Word how we can change the margins in document?
    A.) Manipulate the Ruler bar B.) Choose Format and then Margins
    C.) Choose View and then Margins D.) Choose File and then Margins
    Answer: Option 'A'

    Manipulate the Ruler bar



  5. 45.  Columnar is ________ type in MS-Access
    A.) Switchboard B.) Referential Integrity
    C.) Memo Field D.) Auto Form
    Answer: Option 'D'

    Auto Form



  • 46.  What is place to the left of horizontal scroll bar ?
    A.) Indicators B.) Split buttons
    C.) Tab stop buttons D.) View buttons
    Answer: Option 'D'

    View buttons



  • 47.  Where can you find the horizontal split bar on MS Word screen ?
    A.) On the top of vertical scroll bar B.) On the bottom of vertical scroll bar
    C.) On the left of horizontal scroll bar D.) On the right of horizontal scroll bar
    Answer: Option 'A'

    On the top of vertical scroll bar



  • 48.  Tabs stop position cannot be the following alignment ?
    A.) Decimal Alignment B.) Justify Alignment
    C.) Center Alignment D.) Bar Alignment
    Answer: Option 'B'

    Justify Alignment



  • 49.  What is the use of bookmarks ?
    A.) To correct the spellings. B.) To jump to a specific location in the document
    C.) To ignore spelling mistakes D.) To save alignments as it is.
    Answer: Option 'B'

    To jump to a specific location in the document



  • 50.  Which feature is used to replace straight quotes with smart quotes as you type ?
    A.) Auto Correct as you type B.) Auto Change as you type
    C.) Auto Format as you type D.) Auto Ignore as you type
    Answer: Option 'C'

    Auto Format as you type







  • Basic Computer Knowledge Topics



    To whom this Basic Computer Knowledge Question and Answers section is beneficial?

    Students can learn and improve on their skillset for using computers effectively and can also prepare for competitive examinations like...


    • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
    • Common Aptitude Test (CAT) Exams
    • UPSC Paper-II or CSAT Exams
    • SSC Competitive Exams
    • Defence Competitive Exams
    • L.I.C / G.I.C AO and Clerk Competitive Exams
    • Railway Competitive Exam
    • University Grants Commission (UGC)
    • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.