Ms Office Tools : Questions With Answers

  1. 51.  Ctrl + D is short cut used for ?
    A.) Font Dialogue Box B.) Open Dialogue Box
    C.) Save as Dialogue Box D.) Save Dialogue Box
    Answer: Option 'A'

    Font Dialogue Box



  2. 52.  Ctrl + G is shortcut for ?
    A.) Open Find and Replace Dialog box with activating Goto Tab B.) Open Find and Replace Dialog box with activating Find Tab
    C.) Open Find and Replace Dialog box with activating Replace Tab D.) Open Goto Dialog box
    Answer: Option 'A'

    Open Find and Replace Dialog box with activating Goto Tab



  3. 53.  Ctrl + H is short cut for ?
    A.) Open Insert Dialog box activating Insert Hyper Link Tab B.) Open Find and Replace Dialog box with activating Go to Tab
    C.) Open Find and Replace Dialog box with activating Find Tab D.) Open Find and Replace Dialog box with activating Replace Tab
    Answer: Option 'D'

    Open Find and Replace Dialog box with activating Replace Tab



  4. 54.  What can be searched by find ?
    A.) format B.) characters
    C.) symbol D.) All of above
    Answer: Option 'D'

    All of above



  5. 55.  on which page the header or the footer is printed by default ?
    A.) on first page B.) on last page
    C.) on alternate page D.) every page
    Answer: Option 'D'

    every page



  • 56.  Which of these toolbars allows changing of Fonts and their sizes ?
    A.) Standard B.) Formatting
    C.) Options D.) None of above
    Answer: Option 'B'

    Formatting



  • 57.  To spell check which function key you will press ?
    A.) F5 B.) F6
    C.) F7 D.) F8
    Answer: Option 'C'

    F7



  • 58.  How to insert a sound file in word document ?
    A.) From insert -> sound menu option B.) From insert -> object menu option
    C.) From insert -> subject menu option D.) From insert -> file menu option
    Answer: Option 'B'

    From insert -> object menu option



  • 59.  How many maximum number of columns can be inserted in the word document ?
    A.) 45 B.) 50
    C.) 55 D.) 60
    Answer: Option 'B'

    50



  • 60.  What is smallest and largest available font on formatting toolbar ?
    A.) Smallest 8 and Largest 70 B.) Smallest 5 and Largest 72
    C.) Smallest 8 and Largest 72 D.) Smallest 5 and Largest 70
    Answer: Option 'C'

    Smallest 8 and Largest 72







  • Basic Computer Knowledge Topics



    To whom this Basic Computer Knowledge Question and Answers section is beneficial?

    Students can learn and improve on their skillset for using computers effectively and can also prepare for competitive examinations like...


    • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
    • Common Aptitude Test (CAT) Exams
    • UPSC Paper-II or CSAT Exams
    • SSC Competitive Exams
    • Defence Competitive Exams
    • L.I.C / G.I.C AO and Clerk Competitive Exams
    • Railway Competitive Exam
    • University Grants Commission (UGC)
    • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.