Ms Office Tools : Questions With Answers

  1. 61.  Why drop cap is used in document ?
    A.) To get all first character capital B.) To get all first character small
    C.) To begin a paragraph with a large dropped initial capital letter D.) To begin a paragraph with a large dropped initial small letter
    Answer: Option 'C'

    To begin a paragraph with a large dropped initial capital letter



  2. 62.  What is Macro ?
    A.) Small add-on programs that are installed afterwards if you need them B.) Type of high level programming language
    C.) Type of low level programming language D.) Small programs created in MS-Word to automate repetitive tasks by using VBA
    Answer: Option 'D'



  3. 63.  Which among following can be a vertical separation between columns ?
    A.) Margin B.) Header
    C.) Orientation D.) Gutter
    Answer: Option 'A'

    Margin



  4. 64.  To change the typeface of a document, we will choose following menu option >
    A.) Edit B.) View
    C.) Tools D.) Format
    Answer: Option 'D'

    Format



  5. 65.  To autofit the width of column
    A.) Double click the left border of column B.) Double click the right border of column
    C.) Double click the column header D.) None of above
    Answer: Option 'B'

    Double click the right border of column



  • 66.  What is the default font size of a new Word document based on Normal template ?
    A.) 8 pt B.) 10 pt
    C.) 12 pt D.) 14 pt
    Answer: Option 'C'

    12 pt



  • 67.  Which of following line spacing is invalid ?
    A.) Single B.) Double
    C.) Triple D.) Multiple
    Answer: Option 'C'

    Triple



  • 68.  Format painter tool can be found in ?
    A.) Options toolbar B.) Standard toolbar
    C.) Formatting toolbar D.) Drawing toolbar
    Answer: Option 'B'

    Standard toolbar



  • 69.  Which among following is correct extension of word files ?
    A.) xls B.) doc
    C.) ppt D.) dcw
    Answer: Option 'B'

    doc



  • 70.  You can jump to the next column by ?
    A.) Press Alt + Down-arrow B.) Clicking with your mouse on the next column
    C.) Both of above D.) None of above
    Answer: Option 'C'

    Both of above







  • Basic Computer Knowledge Topics



    To whom this Basic Computer Knowledge Question and Answers section is beneficial?

    Students can learn and improve on their skillset for using computers effectively and can also prepare for competitive examinations like...


    • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
    • Common Aptitude Test (CAT) Exams
    • UPSC Paper-II or CSAT Exams
    • SSC Competitive Exams
    • Defence Competitive Exams
    • L.I.C / G.I.C AO and Clerk Competitive Exams
    • Railway Competitive Exam
    • University Grants Commission (UGC)
    • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.