Networking and Internet | Basic Computer Knowledge

  • 1. LAN stands for
   A.) Location access network
   B.) Local anti network
   C.) Local area network
   D.) Location area network

Answer: Option 'C'

Local area network

  • 2. WAN stands for
   A.) Wide area network
   B.) World area network
   C.) Wonder area network
   D.) None of these

Answer: Option 'B'

Wide area network

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 3. A __________ is a group of independent computers attached to one another through communication media.
   A.) Internet
   B.) E-mail
   C.) Network
   D.) All the above

Answer: Option 'C'

Network

  • 4. The first network to implement TCP/IP are
   A.) ARPANET
   B.) INTERNET
   C.) MANET
   D.) MODEM

Answer: Option 'A'

ARPANET

  • 5. What type of RJ45 UTP cable is used between switches?
   A.) Crossover cable
   B.) Straight-through
   C.) Crossover with a router in between the two switches
   D.) Crossover with a CSU/DSU

Answer: Option 'A'

Crossover cable

  • 6. Which of the following are unique characteristics of half-duplex Ethernet when compared to full-duplex Ethernet? 
    1. Half-duplex Ethernet operates in a shared collision domain.
    2. Half-duplex Ethernet operates in a private collision domain.
    3. Half-duplex Ethernet has higher effective throughput.
    4. Half-duplex Ethernet has lower effective throughput.
   A.) 2 only
   B.) 1,2 and 3
   C.) 1 and 4
   D.) 4 only

Answer: Option 'C'

Half-duplex Ethernet operates in a shared collision domain.
Half-duplex Ethernet has lower effective throughput.

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 7. Mosaic is a
   A.) Program language
   B.) Operating system
   C.) Web browser
   D.) None of these

Answer: Option 'C'

Web browser

  • 8. For transferring files from one host to another host over a tcp network which protocol we use
   A.) SMPT
   B.) FTP
   C.) A and B
   D.) None of these

Answer: Option 'B'

FTP

  • 9. Mini computers are used as a server in
   A.) LAN
   B.) MAN
   C.) WAN
   D.) PROM

Answer: Option 'A'

LAN

  • 11. ________ uses asynchronous time –division multiplexing and encodes data into small, Fixed-size cells
   A.) BIOS
   B.) ATM
   C.) SONET
   D.) IBS

Answer: Option 'B'

ATM

  • 12. Every node on the network is connected through a central device is called _____ topology.
   A.) Ring
   B.) Bus
   C.) Star
   D.) Mesh

Answer: Option 'C'

Star

  • 13. When data is encapsulated, which is the correct order?
   A.) Data, frame, packet, segment, bit
   B.) Data, segment, packet, frame, bit
   C.) Segment, data, packet, frame, bit
   D.) Data, segment, frame, packet, bit

Answer: Option 'B'

Data, segment, packet, frame, bit

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 14. Segmentation of a data stream happens at which layer of the OSI model?
   A.) Physical
   B.) Network
   C.) Data Link
   D.) Transport

Answer: Option 'D'

Transport

  • 15. ________ is a system in which computers are connected to share information and resources
   A.) Computer organization
   B.) Computer software
   C.) Computer networks
   D.) None

Answer: Option 'C'

Computer networks

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 16. Web browser is an example of a
   A.) Client agent
   B.) Server agent
   C.) User agent
   D.) None

Answer: Option 'C'

User agent

  • 17. MIME full form
   A.) Multipurpose Internet Mail Extension
   B.) Multiple Internet Mail Extension
   C.) Multipurpose Internal Mail Extension
   D.) Multidimensional Internet Mail Extension

Answer: Option 'A'

Multipurpose Internet Mail Extension

  • 18. Password is a
   A.) Dynamic
   B.) Case insensitive
   C.) Static
   D.) Case sensitive

Answer: Option 'D'

Case sensitive

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 19. How to implement a network medium that is not susceptible to EMI. Which type of cabling should you use?
   A.) Fiber-optic cables
   B.) Category 5 UTP cable
   C.) Thinnet coax
   D.) Thicknet coax

Answer: Option 'A'

Fiber-optic cable

  • 20. What type of RJ45 UTP cable do you use to connect a PC's COM port to a router or switch console port?
   A.) Straight-through
   B.) Crossover cable
   C.) Rolled
   D.) Crossover with a CSU/DSU

Answer: Option 'C'

Rolled

  • 21. What is the use of compilers?
   A.) Translates source code from a high level programming language to lower level language
   B.) Convert word document to pdf document
   C.) Translates machine level to object level language
   D.) None

Answer: Option 'A'

Translates source code from a high level programming language to lower level language

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 22. Twisted pairs are used in
   A.) Organizations
   B.) Business purpose
   C.) Telecommunications
   D.) None of these

Answer: Option 'C'

Telecommunications

  • 23. The IEEE standard of LAN is
   A.) IEEE 802.1
   B.) IEEE 802.12
   C.) IEEE 802
   D.) IEEE 802.9

Answer: Option 'C'

IEEE 802

  • 24. Fourth layer of OSI reference model is
   A.) Physical layer
   B.) Data link layer
   C.) Network layer
   D.) Transport layer

Answer: Option 'D'

Transport layer

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 25. ________ allow you to communicate with other computers using a phone line
   A.) cable
   B.) Inter net
   C.) Software
   D.) Modem

Answer: Option 'D'

Modem

Networking and Internet Download Pdf