logo

Networking and Internet


  • 1. LAN stands for
A.) Location access network
B.) Local anti network
C.) Local area network
D.) Location area network

Answer: Option 'C'

Local area network

  • 2. WAN stands for
A.) Wide area network
B.) World area network
C.) Wonder area network
D.) None of these

Answer: Option 'B'

Wide area network

  • 3. A __________ is a group of independent computers attached to one another through communication media.
A.) Internet
B.) E-mail
C.) Network
D.) All the above

Answer: Option 'C'

Network

  • 4. The first network to implement TCP/IP are
A.) ARPANET
B.) INTERNET
C.) MANET
D.) MODEM

Answer: Option 'A'

ARPANET

  • 5. What type of RJ45 UTP cable is used between switches?
A.) Crossover cable
B.) Straight-through
C.) Crossover with a router in between the two switches
D.) Crossover with a CSU/DSU

Answer: Option 'A'

Crossover cable

  • 6. Which of the following are unique characteristics of half-duplex Ethernet when compared to full-duplex Ethernet? 
    1. Half-duplex Ethernet operates in a shared collision domain.
    2. Half-duplex Ethernet operates in a private collision domain.
    3. Half-duplex Ethernet has higher effective throughput.
    4. Half-duplex Ethernet has lower effective throughput.
A.) 2 only
B.) 1,2 and 3
C.) 1 and 4
D.) 4 only

Answer: Option 'C'

Half-duplex Ethernet operates in a shared collision domain.
Half-duplex Ethernet has lower effective throughput.

  • 7. Mosaic is a
A.) Program language
B.) Operating system
C.) Web browser
D.) None of these

Answer: Option 'C'

Web browser

  • 8. For transferring files from one host to another host over a tcp network which protocol we use
A.) SMPT
B.) FTP
C.) A and B
D.) None of these

Answer: Option 'B'

FTP

  • 9. Mini computers are used as a server in
A.) LAN
B.) MAN
C.) WAN
D.) PROM

Answer: Option 'A'

LAN


To whom this Networking and Internet Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Networking and Internet effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.