Computer Fundamentals Questions and Answers MCQs Set - 6

  • 1. The _______ icon and bold message heading indicating that the e-mail message has not been read.
   A.) Highlighted Envelope
   B.) Opened Envelope
   C.) Closed Envelope
   D.) All of these

Answer: Option 'C'

Closed Envelope

  • 2. Which is an open standard application programming interface (API) for accessing a database?
   A.) Universal Data Access
   B.) Open Database Connectivity
   C.) Command Line Interface
   D.) Open Data-Link Interface

Answer: Option 'B'

Open Database Connectivity

  • 3. Press _________ to move the insertion point to the Address box, or to highlight the URL in the Address box.
   A.) CTRL + S
   B.) ALT + A
   C.) SHIFT + TAB
   D.) ALT + D

Answer: Option 'D'

ALT + D

  • 4. _________ is a short-range wireless connectivity standard that uses magnetic field induction to enable communication between devices when they’re touched together, or brought within a few centimeters of each other.
   A.) Far Field Communication(FFC)
   B.) Wireless Fidelity (Wi-Fi)
   C.) Near Field Communication(NFC)
   D.) All of these

Answer: Option 'C'

Near Field Communication(NFC)

  • 5. In computer technology, _________ is a program, usually part of a compiler, that receives input in the form of sequential source program instructions
   A.) RAM
   B.) Cache
   C.) Parser
   D.) All of these

Answer: Option 'C'

Parser

  • 6. Which is a standard interactive and programming language for getting information from and updating a database?
   A.) dynamic data exchange
   B.) Structured Query Language
   C.) ASCII
   D.) Erlang programming language

Answer: Option 'B'

Structured Query Language

  • 7. Which of the following is a program that controls the computer’s resources?
   A.) Application Software
   B.) Compiler
   C.) Interpreter
   D.) Operating System

Answer: Option 'D'

Operating System

  • 8. Which of the following is a two-dimensional barcode consisting of a black and white pixel pattern which allows to encode up to a few hundred characters?
   A.) UPC code
   B.) EAN code
   C.) CODE 93
   D.) Quick Response Code

Answer: Option 'D'

Quick Response Code

  • 9. The fastest component for accessing stored data is ________
   A.) DVDs
   B.) Cache
   C.) hard disks.
   D.) main memory.

Answer: Option 'B'

Cache

  • 10. Part number, part description, and number of parts ordered are examples of _______
   A.) control
   B.) output
   C.) processing
   D.) input

Answer: Option 'D'

input