Basic Computer Questions For SBI IBPS Clerk and PO Mains Exam practice tests

                            


  • 1. What are the two type of output devies?

    A.) Monitor and printer B.) Storage disk (floopy, CD)
    C.) Keyboard and Mouse D.) Windows 2000, Windows NT
    Answer: Option 'A'

    Monitor and printer



  • 2. A printer is this kind of device

    A.) input B.) word processing
    C.) processing D.) output
    Answer: Option 'D'

    output



  • 3. _____ is a set of keywords, symbols, and system of rules for constucting statements by which humans can communicate the instuctions to be executed by a computer.

    A.) A computer program B.) A programming language
    C.) An assemble D.) Syntax
    Answer: Option 'A'

    A computer program



  • 4. This can be another word for program

    A.) Software B.) Disk
    C.) floppy D.) hardware
    Answer: Option 'A'

    Software



  • 5. The name of the computer's brain is

    A.) monitor B.) hardware
    C.) CPU D.) byte
    Answer: Option 'C'

    CPU



  • 6. A(n) ______ is a device that electronically processes data, converting it to information.

    A.) algorithm B.) computer
    C.) software D.) program
    Answer: Option 'B'

    computer



  • 7. Which of the following are computers that can be carried around easily?

    A.) Minicomputers B.) Supercomputers
    C.) PCs D.) Laptops
    Answer: Option 'D'

    Laptops



  • 8. The secret code that resrticts entry to some programs, is

    A.) password B.) passport
    C.) entry-code D.) access-code
    Answer: Option 'D'

    access-code



  • 9. The basic goal of computer process is to convert data into

    A.) files B.) tables
    C.) information D.) graphs
    Answer: Option 'C'

    information



  • 10. Where is the disk put in a computer?

    A.) In the modem B.) In the hard drive
    C.) Into the CPU D.) In the disk drive
    Answer: Option 'D'

    In the disk drive



  • 11. A hard copy of a documentis 

    A.) printed on the printer B.) stored on a floppy
    C.) stored on a CD D.) stored in the hard disk
    Answer: Option 'A'

    printed on the printer



  • 12. The name that the user gives to a document is referred to as

    A.) document - name B.) file - name
    C.) name - given D.) document - identity
    Answer: Option 'B'

    file - name



  • 13. Restarting a computer that is already on is referred to as

    A.) shut down B.) cold booting
    C.) warm booting D.) logging off
    Answer: Option 'D'

    logging off



  • 14. E-mail (electronic mail) is 

    A.) an Internet standard that allows users to upload and download files B.) a real-time typed conversation that takes place on a computer
    C.) an online area in which users conduct written discussions about a particular subject D.) the transmission of messages and files via a coputer network
    Answer: Option 'D'

    the transmission of messages and files via a coputer network



  • 15. The person who writes and tests computer programs is called a 

    A.) programmer B.) computer scientist
    C.) software engineer D.) project developer
    Answer: Option 'A'

    programmer



  • 16. The information you put into the computer is called

    A.) facts B.) data
    C.) files D.) directory
    Answer: Option 'B'

    data



  • 17. The output devices make it posible to

    A.) view or print data B.) Input data
    C.) Scan data D.) Store data
    Answer: Option 'A'

    view or print data



  • 18. A chat is 

    A.) an Internet standard that allows users to upload and download files B.) a typed conversation that takes place on a computer
    C.) an online area in which users conduct written discussions about a particular subject D.) the transmission of messages and files via a computer network
    Answer: Option 'B'

    a typed conversation that takes place on a computer



  • 19. Hardware Includes

    A.) all devices used to input data into a computer B.) sets os Instructions that a computer runs or executes
    C.) the computer and all the devices connected to it that are used to input and output data D.) all devices involved processing information including the central processing unit, memory, and storage
    Answer: Option 'C'

    the computer and all the devices connected to it that are used to input and output data



  • 20. The most common method of entering text and numerical data through the use of a

    A.) keyboard B.) scanner
    C.) printer D.) plotter
    Answer: Option 'A'

    keyboard



  • 21. The most common method of entering text and numberical data into a computer system is throughthe use of a 

    A.) keyboard B.) scanner
    C.) printer D.) plotter
    Answer: Option 'A'

    keyboard






To whom this Basic Computer Questions For SBI IBPS Clerk and PO Mains Exam practice tests Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their Cognitive and Mathematical Fast Calculation skills and prepare for competitive examinations like...


  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C / G.I.C AO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.

Daily Current Affairs

Current Affairs For All Competitive Exams



Recent Updates

For SBI PO Mains - Computer Questions Set - 3

For SBI PO Mains - Computer Questions Set - 2

For SBI PO Mains - Computer Questions Set - 1

Current Affairs - SBI PO Mains 2016 Quiz Set - 5

Current Affairs - SBI PO Mains 2016 Quiz Set - 4

Current Affairs - SBI PO Mains 2016 Quiz Set - 3

Today asked Questions SBI Clerk 2016 25th June 2016

SBI PO Mains Current Affairs Quiz Set - 3

SBI PO Mains Syllogism

SBI PO Mains Seating-Arrangements

SBI PO Mains Current Affairs Quiz Set - 2

English Language Double Blanks in a Sentence

SBI PO Mains Current-Affairs Quiz Set - 1

SBI PO Prelims Aptitude Practice Quiz Set - 2

SBI PO Prelims Quant Practice Quiz set - 1

SBI Clerk Mains 2016 - CA Practice Quiz set - 14

SBI Clerk Mains 2016 - CA Practice Quiz set - 13

SBI Clerk Mains 2016 - CA Practice Quiz set - 12

SBI Clerk Mains 2016 - CA Practice Quiz set - 11

Current Affairs Quiz set - 10 SBI Clerk Mains

Current Affairs Quiz set - 09 SBI Clerk Mains

Cloze Test SBI Clerk mains Practice Test -1

Current Affairs set - 08 SBI Clerk Mains Exam

Current Affairs set - 07 SBI Clerk Mains Exam

Line Graph Data Interpretation For SBI Clerk Mains Exam

Aptitude SBI Clerk Mains Exam Practice Test - 1

Syllogism For SBI Clerk Mains Exam Practice Test - 2

Syllogism For SBI Clerk Mains Exam Practice Test - 1

Computer Knowledge Practice Test - 1

Computer Knowledge For IBPS SBI PO Clerk Practice Test

Computer IBPS SBI PO Mains Exam practice test

SBI PO Data Interpretation PIE-CHART

Computer Knowledge SBI IBPS Clerk and PO Mains Exam practice tests

SBI Clerk and PO 2016 | Current Affairs Set - 4