Computer Fundamentals Questions and Answers MCQs Set - 5

  • 1. Which of the following statements is true about “cookie”
   A.) Stores the password of the user
   B.) Stores the commands used by the user.
   C.) Stores information about the user’s web activity
   D.) Stores information about softwares.

Answer: Option 'C'

Stores information about the user’s web activity

  • 2. A _________ is a type of malware that is designed to change your browser’s settings.
   A.) Hoax
   B.) Clickjacking
   C.) Browser Hijacker
   D.) Mousetrapping

Answer: Option 'C'

Browser Hijacker

  • 3. ______ describes a network in which a company’s data and applications are stored at offsite data centres that are accessed over the Internet.
   A.) Virtual Private Network
   B.) Intranet
   C.) Extranet
   D.) Cloud Computing

Answer: Option 'D'

Cloud Computing

  • 4. Which of the following is the one that runs within a browser and does not need to be pre-installed?
   A.) Thin Clients
   B.) Thick Clients
   C.) Client
   D.) All of these

Answer: Option 'A'

Thin Clients

  • 5. Select the best description of Read Only Memory(ROM)
   A.) Volatile used to store information that does not change during system operation
   B.) Volatile used to store information that changes during system operation
   C.) Non-Volatile used to store information that does not change during system operation
   D.) Non-Volatile used to store information that changes during system operation

Answer: Option 'C'

Non-Volatile used to store information that does not change during system operation

  • 6. Microsoft’s Access and Corel’s Paradox are both examples of which type of software?
   A.) Network database systems
   B.) Relational database systems
   C.) Flat-file database systems
   D.) Hierarchical database systems

Answer: Option 'B'

Relational database systems

  • 7. Which one of the following rebooting commonly occurs when the system of the computer is crashed?
   A.) Soft rebooting
   B.) Random rebooting
   C.) Cold rebooting
   D.) Hard rebooting

Answer: Option 'B'

Random rebooting

  • 8. Which of the following is open source project?
   A.) Firefox
   B.) MySQL
   C.) Open Office
   D.) All of these

Answer: Option 'D'

All of these

  • 9. By an Intranet we mean _____
   A.) A LAN of an organization
   B.) A Wide Area Network for all branches of an organization
   C.) Personal Area Network of top management of an organization
   D.) A network connecting all computers of an organization using Internet Protocol

Answer: Option 'D'

A network connecting all computers of an organization using Internet Protocol

  • 10. A language that can be written on one platform and executed on another platform is said to be __________.
   A.) portable
   B.) robust
   C.) third generation
   D.) dynamic

Answer: Option 'A'

portable