Basic Computer Knowledge Fundamentals Questions and Answers MCQs Set - 11

  • 1. Clip Art is 
   A.) text
   B.) graphics
   C.) Both '1' and '2'
   D.) All of these

Answer: Option 'B'

graphics

  • 2. Can text be mingled with graphics?
   A.) Yes
   B.) No
   C.) Both '1' and '2'
   D.) All of these

Answer: Option 'A'

Yes

  • 3. Word Art is a
   A.) text
   B.) graphic
   C.) independent program
   D.) All of these

Answer: Option 'C'

independent program

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 4. You can set margins by using the dialog box
   A.) font
   B.) page setup
   C.) margins
   D.) All of these

Answer: Option 'B'

page setup

  • 5. Two main orientations are portrait and
   A.) landscape
   B.) photo
   C.) lying
   D.) All of these

Answer: Option 'A'

landscape

  • 6. Instruction's to computer are given through
   A.) input unit
   B.) ALU unit
   C.) keyboard
   D.) pen drive

Answer: Option 'A'

input unit

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 7. Calculations are made in computer with the help of its
   A.) memory
   B.) control unit
   C.) ALU
   D.) CPU

Answer: Option 'C'

ALU

  • 8. A unit of measure equal to approximately 1 billion bytes is called a
   A.) 1 MB
   B.) 2 MB
   C.) 2 GB
   D.) 1 GB

Answer: Option 'C'

2 GB

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 9. Which of the following is a unit of measurement used with computer system?
   A.) Byte
   B.) Megabyte
   C.) Gigabyte
   D.) All of these

Answer: Option 'D'

All of these

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 10. Which command used to copy files?
   A.) Copy
   B.) Diskcopy
   C.) Type
   D.) All of these

Answer: Option 'A'

Copy

  • 12. Disk copy command in DOS is used to
   A.) Copy a file
   B.) Copy contents of one floppy disk to another
   C.) Copy contents of CD-ROM to another 
   D.) All of the above

Answer: Option 'B'

Copy contents of one floppy disk to another

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 13. The command used to copy a file named temp.doc from drive C: to drive A: is
   A.) copy temp.doc to a:
   B.) copy c: emp.doc a:
   C.) copy c: a:
   D.) Copy temp a: c:

Answer: Option 'B'

copy c: emp.doc a:

  • 14. External command in DOS are
   A.) copy, edit, sys, format
   B.) edit, sys, chkdsk
   C.) chkdsk, prompt, date
   D.) sys, ver, vol

Answer: Option 'B'

edit, sys, chkdsk

  • 15. Can you shade your text?
   A.) Yes
   B.) No
   C.) Both '1' and '2'
   D.) None of these

Answer: Option 'A'

Yes

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 16. Is decimal a tab?
   A.) Yes
   B.) No
   C.) Both '1' and '2'
   D.) None of these

Answer: Option 'A'

Yes

  • 17. In text you can find a word and replace it with another word using command
   A.) find
   B.) replace
   C.) Both '1' and '2'
   D.) None of these

Answer: Option 'B'

replace

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 18. You can save your document using which command?
   A.) Save
   B.) Save as
   C.) Open
   D.) Edit

Answer: Option 'A'

Save

  • 19. Using this command you can find a word
   A.) edit
   B.) find
   C.) file
   D.) save

Answer: Option 'B'

find

  • 20. What is the maximum length of a text field can be?
   A.) 512 characters
   B.) 50 characters
   C.) No limit
   D.) 255 characters

Answer: Option 'D'

255 characters

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 21. What is the maximumm character field size you can set for a field that has a text data type?
   A.) 64
   B.) 255
   C.) 512
   D.) All of these

Answer: Option 'B'

255

  • 22. Which of the following field would not make a suitable primary key?
   A.) A date field
   B.) An invoice number
   C.) An auto number field
   D.) A customer's social security number

Answer: Option 'A'

A date field

  • 23. Auto reports can contain each of the following elements except
   A.) a detail section
   B.) a page footer
   C.) a group header
   D.) All of these

Answer: Option 'C'

a group header

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 24. Need to see all the Information from two tables on one form, insert
   A.) a page break
   B.) a subform
   C.) a linked command button
   D.) All of the above

Answer: Option 'B'

a subform

  • 25. Which is not an advantage of using computerised spreadsheets?
   A.) Flexibility moving entries
   B.) Speed of calculation
   C.) Ability of generate tables
   D.) Cost of initial setup

Answer: Option 'D'

Cost of initial setup

Computer Quiz Set - 11 Download Pdf