Computer Questions Set - 1

                            


  • 1. Clip Art is 

    A.) text B.) graphics
    C.) Both '1' and '2' D.) All of these
    Answer: Option 'B'

    graphics



  • 2. Can text be mingled with graphics?

    A.) Yes B.) No
    C.) Both '1' and '2' D.) All of these
    Answer: Option 'A'

    Yes



  • 3. Word Art is a

    A.) text B.) graphic
    C.) independent program D.) All of these
    Answer: Option 'C'

    independent program



  • 4. You can set margins by using the dialog box

    A.) font B.) page setup
    C.) margins D.) All of these
    Answer: Option 'B'

    page setup



  • 5. Two main orientations are portrait and

    A.) landscape B.) photo
    C.) lying D.) All of these
    Answer: Option 'A'

    landscape



  • 6. Instruction's to computer are given through

    A.) input unit B.) ALU unit
    C.) keyboard D.) pen drive
    Answer: Option 'A'

    input unit



  • 7. Calculations are made in computer with the help of its

    A.) memory B.) control unit
    C.) ALU D.) CPU
    Answer: Option 'C'

    ALU



  • 8. A unit of measure equal to approximately 1 billion bytes is called a

    A.) 1 MB B.) 2 MB
    C.) 2 GB D.) 1 GB
    Answer: Option 'C'

    2 GB



  • 9. Which of the following is a unit of measurement used with computer system?

    A.) Byte B.) Megabyte
    C.) Gigabyte D.) All of these
    Answer: Option 'D'

    All of these



  • 10. Which command used to copy files?

    A.) Copy B.) Diskcopy
    C.) Type D.) All of these
    Answer: Option 'A'

    Copy



  • 11. To copy the hidden system files of DOS to another disk you can use the command

    A.) copy  B.) Ren
    C.) Sys D.) Diskcopy
    Answer: Option 'C'

    Sys



  • 12. Disk copy command in DOS is used to

    A.) Copy a file B.) Copy contents of one floppy disk to another
    C.) Copy contents of CD-ROM to another  D.) All of the above
    Answer: Option 'B'

    Copy contents of one floppy disk to another



  • 13. The command used to copy a file named temp.doc from drive C: to drive A: is

    A.) copy temp.doc to a: B.) copy c: emp.doc a:
    C.) copy c: a: D.) Copy temp a: c:
    Answer: Option 'B'

    copy c: emp.doc a:



  • 14. External command in DOS are

    A.) copy, edit, sys, format B.) edit, sys, chkdsk
    C.) chkdsk, prompt, date D.) sys, ver, vol
    Answer: Option 'B'

    edit, sys, chkdsk



  • 15. Can you shade your text?

    A.) Yes B.) No
    C.) Both '1' and '2' D.) None of these
    Answer: Option 'A'

    Yes



  • 16. Is decimal a tab?

    A.) Yes B.) No
    C.) Both '1' and '2' D.) None of these
    Answer: Option 'A'

    Yes



  • 17. In text you can find a word and replace it with another word using command

    A.) find B.) replace
    C.) Both '1' and '2' D.) None of these
    Answer: Option 'B'

    replace



  • 18. You can save your document using which command?

    A.) Save B.) Save as
    C.) Open D.) Edit
    Answer: Option 'A'

    Save



  • 19. Using this command you can find a word

    A.) edit B.) find
    C.) file D.) save
    Answer: Option 'B'

    find



  • 20. What is the maximum length of a text field can be?

    A.) 512 characters B.) 50 characters
    C.) No limit D.) 255 characters
    Answer: Option 'D'

    255 characters



  • 21. What is the maximumm character field size you can set for a field that has a text data type?

    A.) 64 B.) 255
    C.) 512 D.) All of these
    Answer: Option 'B'

    255



  • 22. Which of the following field would not make a suitable primary key?

    A.) A date field B.) An invoice number
    C.) An auto number field D.) A customer's social security number
    Answer: Option 'A'

    A date field



  • 23. Auto reports can contain each of the following elements except

    A.) a detail section B.) a page footer
    C.) a group header D.) All of these
    Answer: Option 'C'

    a group header



  • 24. Need to see all the Information from two tables on one form, insert

    A.) a page break B.) a subform
    C.) a linked command button D.) All of the above
    Answer: Option 'B'

    a subform



  • 25. Which is not an advantage of using computerised spreadsheets?

    A.) Flexibility moving entries B.) Speed of calculation
    C.) Ability of generate tables D.) Cost of initial setup
    Answer: Option 'D'

    Cost of initial setup



  • 26. To select several cells or ranges that are not touching each other, what would you do while selecting?

    A.) Hold down the Ctrl key B.) Hold down the shift key
    C.) Hold down the Alt key D.) Hold down Ctrl + Shift key
    Answer: Option 'A'

    Hold down the Ctrl key



  • 27. What is the Auto Summatize feature used for in Word 2000?

    A.) It creates a 250 words, 500 words or 1000 words summary of the document B.) It adds automatic headwise, bold and italic characters as well as automatic formatting of the document to give the look of a well summarized document
    C.) It summarizes the statistics of the document into a report such as total words, total characters, total pages, total paragraphs, files size etc. D.) None of the above
    Answer: Option 'A'

    It creates a 250 words, 500 words or 1000 words summary of the document



  • 28. A certain spreadsheet shows in Page Break Preview that cells in Rows 1 - 25 have while background. The  cells in row 26 that contain data have a dark grey background, when you click the Print button

    A.) nothing will print because some cells with data have been omitted B.) Only the cells with gray background will print
    C.) the whole sheet will print D.) only the cells with white background will print
    Answer: Option ''

    only the cells with white background will print



  • 29. A constant is another name for this type of data

    A.) number B.) equation
    C.) formula D.) description
    Answer: Option 'A'

    number



  • 30. What are lines, curve, freeform and scribble?

    A.) Emphasis effects that can be applied to animations B.) Types of custom motion paths
    C.) Predefined entrance and exit effects D.) All of the above
    Answer: Option 'B'

    Types of custom motion paths



  • 31. Comments on presentation can record who wrote them and when they were added. What's the automatic way in PowerPoint 2002?

    A.) Use online collaboration B.) Use comments
    C.) Use the notes page D.) All of these
    Answer: Option 'D'

    All of these



  • 32. When using PowerPoint, to play a PowerPoint show for previewing the show, select

    A.) view, slide sorter B.) view, slide
    C.) view, slide show D.) view outline
    Answer: Option 'C'

    view, slide show



  • 33. In Microsoft PowerPoint in order to see all the slides on one screen use

    A.) view, slide sorter B.) view, slide
    C.) view, master D.) view, slide show
    Answer: Option 'A'

    view, slide sorter



  • 34. What's the best place to find animated images for your PowerPoint 2002 presentation?

    A.) Microsoft online B.) Word clipart
    C.) PowerPoint tools and ins D.) All of the above
    Answer: Option 'B'

    Word clipart



  • 35. The amount of Input tax that is permitted to be set off against output tax

    A.) input tax B.) output tax
    C.) input credit D.) outputcredit
    Answer: Option 'C'

    input credit






To whom this Computer Questions Set - 1 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their Cognitive and Mathematical Fast Calculation skills and prepare for competitive examinations like...


  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C / G.I.C AO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.

Daily Current Affairs

Current Affairs For All Competitive Exams



Recent Updates

For SBI PO Mains - Computer Questions Set - 3

For SBI PO Mains - Computer Questions Set - 2

For SBI PO Mains - Computer Questions Set - 1

Current Affairs - SBI PO Mains 2016 Quiz Set - 5

Current Affairs - SBI PO Mains 2016 Quiz Set - 4

Current Affairs - SBI PO Mains 2016 Quiz Set - 3

Today asked Questions SBI Clerk 2016 25th June 2016

SBI PO Mains Current Affairs Quiz Set - 3

SBI PO Mains Syllogism

SBI PO Mains Seating-Arrangements

SBI PO Mains Current Affairs Quiz Set - 2

English Language Double Blanks in a Sentence

SBI PO Mains Current-Affairs Quiz Set - 1

SBI PO Prelims Aptitude Practice Quiz Set - 2

SBI PO Prelims Quant Practice Quiz set - 1

SBI Clerk Mains 2016 - CA Practice Quiz set - 14

SBI Clerk Mains 2016 - CA Practice Quiz set - 13

SBI Clerk Mains 2016 - CA Practice Quiz set - 12

SBI Clerk Mains 2016 - CA Practice Quiz set - 11

Current Affairs Quiz set - 10 SBI Clerk Mains

Current Affairs Quiz set - 09 SBI Clerk Mains

Cloze Test SBI Clerk mains Practice Test -1

Current Affairs set - 08 SBI Clerk Mains Exam

Current Affairs set - 07 SBI Clerk Mains Exam

Line Graph Data Interpretation For SBI Clerk Mains Exam

Aptitude SBI Clerk Mains Exam Practice Test - 1

Syllogism For SBI Clerk Mains Exam Practice Test - 2

Syllogism For SBI Clerk Mains Exam Practice Test - 1

Computer Knowledge Practice Test - 1

Computer Knowledge For IBPS SBI PO Clerk Practice Test

Computer IBPS SBI PO Mains Exam practice test

SBI PO Data Interpretation PIE-CHART

Computer Knowledge SBI IBPS Clerk and PO Mains Exam practice tests

SBI Clerk and PO 2016 | Current Affairs Set - 4