Computer Questions Set - 2

                            


  • 1. It is a levy on purchase and sale of goods in India

    A.) input tax B.) output tax
    C.) input credit D.) sales tax
    Answer: Option 'A'

    input tax



  • 2. The first step to get started with Tally is to create a .................

    A.) account B.) company
    C.) file D.) folder
    Answer: Option 'B'

    company



  • 3. It is the primary online document for recording transactions

    A.) file B.) entry
    C.) voucher D.) receipt
    Answer: Option 'C'

    voucher



  • 4. Which of the following is not a property of fiber optic cabling?

    A.) Transmits at faster speeds than copper cabling B.) Easier to capture a signal from than copper cabling
    C.) Very resistant to interference D.) Carries signals as light waves
    Answer: Option 'B'

    Easier to capture a signal from than copper cabling



  • 5. What does fiber use to  transmit data?

    A.) Vibrations B.) Sound
    C.) Electrical current D.) Light
    Answer: Option 'D'

    Light



  • 6. Which of the following network cabling would you choose to install around a noisy room where machines were constantly running?

    A.) Fiber B.) STP
    C.) Coax D.) UTP
    Answer: Option 'A'

    Fiber



  • 7. You've been told about radio frequency eavesdropping and want to protect your network from this threat. Which of the following media types would you choose in this situation?

    A.) UTP B.) STP
    C.) Coax D.) Fiber
    Answer: Option 'D'

    Fiber



  • 8. Which of the following statements in false?

    A.) Secondary storage is non-volatile B.) Primary storage is volatile
    C.) When the computers is turned off, data and instructions stored in primary storage are erased D.) All of the above
    Answer: Option 'D'

    All of the above



  • 9. What does OCR stands for

    A.) Optical Character Reader B.) Operational Character Reader
    C.) Optical Character Recognition D.) Only Character Reader
    Answer: Option 'A'

    Optical Character Reader



  • 10. Dot Matrix is a type of

    A.) Tape B.) Disk
    C.) Printer D.) Bus
    Answer: Option 'C'

    Printer



  • 11. The  secondary storage devices can only store sata but they cannot perform

    A.) arithmetic operations B.) fetch operations
    C.) logic operations D.) Either of these
    Answer: Option 'D'

    Either of these



  • 12. In computer science by information we mean

    A.) any output coming out from computer B.) processed data put in an intelligent form
    C.) a report printed by the computer D.) plural of data
    Answer: Option 'B'

    processed data put in an intelligent form



  • 13. Which keys can be pressed quit without saving in DOS?

    A.) Ctrl + A B.) Ctrl + B
    C.) Ctrl + C D.) Ctrl + D
    Answer: Option 'C'

    Ctrl + C



  • 14. Which command is used to get the current date only?

    A.) Date B.) Time
    C.) Second D.) All of these
    Answer: Option 'A'

    Date



  • 15. Genarally, the DATE is entered in the form

    A.) DD-YY-MM B.) YY-DD-MM
    C.) MM-YY-DD D.) MM-DD-YY
    Answer: Option 'A'

    DD-YY-MM



  • 16. DEL Command is used to

    A.) delete files B.) delete directory
    C.) delete labels D.) delete contents of file
    Answer: Option 'A'

    delete files



  • 17. Which command be used to ask you to confirm that you want to delete the directory?

    A.) Deltree B.) Deltree/f
    C.) Del*.*/p D.) Erase*.*
    Answer: Option 'C'

    Del*.*/p



  • 18. The bar which shoows your current status is the document is called

    A.) status B.) standard
    C.) format D.) title
    Answer: Option 'A'

    status



  • 19. You can delete one character using this key

    A.) backspace B.) delete
    C.) edit D.) format
    Answer: Option 'A'

    backspace



  • 20. You can use this alignment to centralize your text

    A.) right B.) centre
    C.) left D.) All of these
    Answer: Option 'B'

    left



  • 21. Spell check is under which menu

    A.) edit B.) view
    C.) tool D.) format
    Answer: Option 'C'

    tool



  • 22. Grammatical errors are shown in

    A.) red B.) green
    C.) blue D.) black
    Answer: Option 'B'

    green



  • 23. Which of the following is a correct definition of volatile memory?

    A.) It does its contents at high temperatures B.) It is to be kept in air-tight boxes
    C.) It loses its contents on failure of power supply D.) It does not lose its contents oon failure of power supply
    Answer: Option 'C'

    It loses its contents on failure of power supply



  • 24. One thousand bytes represent a

    A.) megabyte B.) gigabyte
    C.) kilobyte D.) All of these
    Answer: Option 'C'

    kilobyte



  • 25. Large amounts of cheques are processed by using

    A.) OCR B.) MICR
    C.) OMR D.) All of these
    Answer: Option 'B'

    MICR



  • 26. The concentric circles on the floppy disk are further divided into

    A.) tracks B.) sectors
    C.) cylinders D.) All of these
    Answer: Option 'B'

    sectors



  • 27. Which of the follwing storage devices can be used for storing large backup data?

    A.) Floppy disk B.) Hard disk
    C.) Magnetic tape D.) All of these
    Answer: Option 'C'

    Magnetic tape



  • 28. Which statement is correct?

    A.) Directories can be kept inside a file B.) Files can be kept inside a directory
    C.) 1 millisec = 10 ^ 3 sec D.) None of the above
    Answer: Option 'C'

    1 millisec = 10 ^ 3 sec



  • 29. CHKDSK can be used to find

    A.) disk's bad portion B.) occupied space
    C.) free space D.) All of these
    Answer: Option 'D'

    All of these



  • 30. DIR command is used to

    A.) Display a list of files in a directory B.) display contents of files in directory
    C.) display type of files in a sub-directory D.) All of these
    Answer: Option 'A'

    Display a list of files in a directory






To whom this Computer Questions Set - 2 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their Cognitive and Mathematical Fast Calculation skills and prepare for competitive examinations like...


  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C / G.I.C AO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.

Daily Current Affairs

Current Affairs For All Competitive Exams



Recent Updates

For SBI PO Mains - Computer Questions Set - 3

For SBI PO Mains - Computer Questions Set - 2

For SBI PO Mains - Computer Questions Set - 1

Current Affairs - SBI PO Mains 2016 Quiz Set - 5

Current Affairs - SBI PO Mains 2016 Quiz Set - 4

Current Affairs - SBI PO Mains 2016 Quiz Set - 3

Today asked Questions SBI Clerk 2016 25th June 2016

SBI PO Mains Current Affairs Quiz Set - 3

SBI PO Mains Syllogism

SBI PO Mains Seating-Arrangements

SBI PO Mains Current Affairs Quiz Set - 2

English Language Double Blanks in a Sentence

SBI PO Mains Current-Affairs Quiz Set - 1

SBI PO Prelims Aptitude Practice Quiz Set - 2

SBI PO Prelims Quant Practice Quiz set - 1

SBI Clerk Mains 2016 - CA Practice Quiz set - 14

SBI Clerk Mains 2016 - CA Practice Quiz set - 13

SBI Clerk Mains 2016 - CA Practice Quiz set - 12

SBI Clerk Mains 2016 - CA Practice Quiz set - 11

Current Affairs Quiz set - 10 SBI Clerk Mains

Current Affairs Quiz set - 09 SBI Clerk Mains

Cloze Test SBI Clerk mains Practice Test -1

Current Affairs set - 08 SBI Clerk Mains Exam

Current Affairs set - 07 SBI Clerk Mains Exam

Line Graph Data Interpretation For SBI Clerk Mains Exam

Aptitude SBI Clerk Mains Exam Practice Test - 1

Syllogism For SBI Clerk Mains Exam Practice Test - 2

Syllogism For SBI Clerk Mains Exam Practice Test - 1

Computer Knowledge Practice Test - 1

Computer Knowledge For IBPS SBI PO Clerk Practice Test

Computer IBPS SBI PO Mains Exam practice test

SBI PO Data Interpretation PIE-CHART

Computer Knowledge SBI IBPS Clerk and PO Mains Exam practice tests

SBI Clerk and PO 2016 | Current Affairs Set - 4