SBI Clerk 2018 Computer Awareness Quiz Set - 4

  • 1. The basic unit of a worksheet into which you enter data in Excel is called a
   A.) tab
   B.) cell
   C.) box
   D.) range

Answer: Option 'B'

cell

  • 2. An output device that lets you see what the computer is doing is called a
   A.) disk drive
   B.) monitor screen
   C.) shift key
   D.) Printer

Answer: Option 'B'

monitor screen

  • 3. Menus are a part of the
   A.) hardware
   B.) user interface
   C.) status bar
   D.) monitor

Answer: Option 'B'

user interface

  • 4. A device that connects to a network without the use of cables is said to be
   A.) distributed
   B.) cabled
   C.) open source
   D.) wireless

Answer: Option 'D'

wireless

  • 5. In Oracle, who owns the data dictionary?
   A.) Oracle
   B.) SYS
   C.) The DBA
   D.) SYSTEM

Answer: Option 'B'

SYS

  • 6. _________ is the process of dividing the disk into tracks and sectors.
   A.) Tracking 
   B.) Formatting
   C.) Crashing
   D.) Allotting

Answer: Option 'B'

Formatting

  • 7. Bit stands for
   A.) binary system
   B.) digital byte
   C.) binary digit
   D.) binary unit

Answer: Option 'C'

binary digit

  • 8. A personal computer is designed to meet the computing needs of a (n)
   A.) individual
   B.) department
   C.) company
   D.) city

Answer: Option 'A'

individual

  • 9. In Word, which menu would the user select to print a document?
   A.) Tools
   B.) File
   C.) View
   D.) Window

Answer: Option 'B'

File

  • 10. _________ reused to identify a user who returns to a Website
   A.) Scripts
   B.) Plug-ins
   C.) Cookies
   D.) ASPs

Answer: Option 'C'

Cookies

  • 11. Which ports connect special types of music instruments to sound cards?
   A.) BUS
   B.) CPU
   C.) USB
   D.) MIDI

Answer: Option 'D'

MIDI

  • 12. _________ is the most popular Internet activity.
   A.) Art
   B.) Shopping
   C.) Searching
   D.) Entertainment

Answer: Option 'C'

Searching

  • 13. A byte can hold one _____________of data.
   A.) bit
   B.) binary digit
   C.) character
   D.) kilobyte

Answer: Option 'C'

character

  • 14. What type of keys are 'ctrl' and 'shift'?
   A.) adjustment
   B.) function
   C.) miodifier
   D.) alphanumeric

Answer: Option 'C'

miodifier

  • 15. The human-readable version of a program is called
   A.) source code
   B.) program code
   C.) human code
   D.) system code 

Answer: Option 'A'

source code

  • 16. Soft copy refers to
   A.) printed output
   B.) music sounds
   C.) screen output
   D.) none of these

Answer: Option 'D'

none of these

  • 17. A word gets selected by clicking it to s____________ in Word.
   A.) once
   B.) twice
   C.) thrice
   D.) four times

Answer: Option 'B'

twice

  • 18. ">" symbol in DOS commands is use to
   A.) compare two values
   B.) Redirect input
   C.) Redirect output
   D.) Filter data

Answer: Option 'C'

Redirect output

  • 19. Computers process binary numbers, which are composed of _________.
   A.) 1s and 2s
   B.) 2s and 4s
   C.) 1s and 10s
   D.) 0s and 1s

Answer: Option 'D'

0s and 1s

  • 20. The process of transferring files from a computer on the Internet to your computer is called
   A.) downloading
   B.) uploading
   C.) FTP
   D.) JPEG

Answer: Option 'A'

downloading

  • 21. The most common type of storage devices are
   A.) persistent
   B.) optical
   C.) magnetic
   D.) flash

Answer: Option 'C'

magnetic

  • 22. The ________, also called the Web, contains billons of documents.
   A.) World Wide Web
   B.) HTTP
   C.) Webportal
   D.) domain

Answer: Option 'A'

World Wide Web

  • 23. System proposal is prepared in _____________ phase of SDLC.
   A.) Conception
   B.) Initiation
   C.) Analysis
   D.) Design

Answer: Option 'B'

Initiation

  • 24. What is the storage area for email messages called?
   A.) Folder
   B.) Directory
   C.) Mailbox
   D.) Hard disk

Answer: Option 'C'

Mailbox

  • 25. Meaningful filename helps in easy file
   A.) Storing
   B.) Accessing
   C.) Identification
   D.) Printing

Answer: Option 'B'

Accessing