SBI Clerk 2018 Computer Awareness Quiz Set - 8

  • 1. Which multiplexing techniques transmits analog signals?
   A.) FDM
   B.) Synchronous TDM
   C.) Asynchronous TDM
   D.) Both (b) and (c)

Answer: Option 'A'

FDM

  • 2. You can use the __________ bar to type a URL and display a Web page, or type a keyword to display a list of related Web pages. 
   A.) Title 
   B.) Menu 
   C.) Web 
   D.) Address

Answer: Option 'D'

Address

  • 3. Which of the following functions is not performed by the CPU?
   A.) Graphical display of data
   B.) Arithmetic calculations
   C.) Managing memory
   D.) None of these

Answer: Option 'D'

None of these

  • 4. Each field in a database is identified by a _______.
   A.) Key name
   B.) Field name
   C.) Field type
   D.) Field code

Answer: Option 'B'

Field name

  • 5. Most Advanced form of ROM is -
   A.) PROM
   B.) EEPROM
   C.) EPROM
   D.) Cache Memory

Answer: Option 'B'

EEPROM

  • 6. Laptops was invented by-
   A.) Dennis Ritchie
   B.) Adam Osborne
   C.) Donald Kunth
   D.) Charles Babbage

Answer: Option 'B'

Adam Osborne

  • 7. Personal computers use a number of chips mounted on a main circuit board. What is the common name for such boards?
   A.) Monitor
   B.) Motherboard
   C.) CPU
   D.) Mouse

Answer: Option 'B'

Motherboard

  • 8. Granting an outside organization access to internet web pages is often implemented using a(n)-
   A.) Internet
   B.) Intranet
   C.) Extranet
   D.) Wirenet

Answer: Option 'C'

Extranet

  • 9. What is meant by a dedicated computer?
   A.) Which is used by one person only
   B.) Which is meant for application software
   C.) Which uses one kind of software
   D.) Which is assigned one and only one task

Answer: Option 'D'

Which is assigned one and only one task

  • 10. An error in a computer program is known as _______ .
   A.) Crash
   B.) Power Failure
   C.) Bug
   D.) Virus

Answer: Option 'C'

Bug

  • 11. Which layer of the OSI model performs segmentation of a data stream?
   A.) Application layer
   B.) Network layer
   C.) Physical layer
   D.) Transport layer

Answer: Option 'D'

Transport layer

  • 12. In Excel, this is a prerecorded formula that provides a shortcut for complex calculations _______.
   A.) Value
   B.) Data series
   C.) Function
   D.) Field

Answer: Option 'C'

Function

  • 13. What is included in an e-mail address? 
   A.) Domain name followed by user's name 
   B.) User's name followed by domain name
   C.) User's name followed by postal address 
   D.) User's name followed by street address

Answer: Option 'C'

User's name followed by postal address 

  • 14. Blaise Pascal has introduced __________. 
   A.) Adding machine 
   B.) Abacus 
   C.) Calculator 
   D.) Difference engine 

Answer: Option 'A'

Adding machine 

  • 15. _____are symbols used to replace or represent one or more characters. 
   A.) Playing cards 
   B.) Wildcard 
   C.) Private keys 
   D.) Public keys 

Answer: Option 'B'

Wildcard 

  • 16. A(n) ______ appearing on a web page opens another document when clicked . 
   A.) anchor 
   B.) URL 
   C.) hyperlink 
   D.) reference 

Answer: Option 'C'

hyperlink 

  • 17. Specialised programs that assist users in locating information on the web are called _____. 
   A.) information engines 
   B.) locator engines 
   C.) web browsers 
   D.) search engines

Answer: Option 'D'

search engines

  • 18. A ______is a collection of data that is stored electronically as a series of records in a table. 
   A.) spreadsheet 
   B.) presentation 
   C.) database 
   D.) web page 

Answer: Option 'C'

database 

SBI Clerk 2018 Computer Awareness Quiz Set - 8 Download Pdf