NIACL Assistants Computer Knowledge - Test 1

  • 1. Which of the following is used for modulation and demodulation?
   A.) Modem
   B.) Protocols
   C.) Multiplexer
   D.) Gateway

Answer: Option 'A'

Modem

  • 2. The primary purpose of software is to turn data into
   A.) information
   B.) programs
   C.) websites
   D.) objects

Answer: Option 'A'

information

  • 3. Which of the following is an example of connectivity?
   A.) Floppy disk
   B.) internet
   C.) Power card
   D.) Data

Answer: Option 'B'

​internet

  • 4. Software for originating storage and retrieval of information is a(n)
   A.) operating system
   B.) data base
   C.) data warehouse
   D.) database program

Answer: Option 'C'

data warehouse

  • 5. The physical arrangement of elements on a page is referred to as a document's
   A.) pagination
   B.) grid
   C.) format
   D.) features

Answer: Option 'C'

format

  • 6. The contents of ____ aer lost when the computer turns off.
   A.) input
   B.) output
   C.) storage
   D.) memory

Answer: Option 'D'

memory

  • 7. The _______ enebles you to simultaneously keep multiple web pages open in one broweser window.
   A.) tab box
   B.) pop - up helper
   C.) tab row
   D.) address bar

Answer: Option 'C'

tab row

  • 8. Use this when you want to make all letters capitals without having to use the shift key for each character.
   A.) Caps lock key
   B.) Icon
   C.) Shifter
   D.) Upper case

Answer: Option 'A'

Caps lock key

  • 9. The following computer's memory is characterised by low cost per bit stored.
   A.) Primary
   B.) Secondary
   C.) Magnetic tape
   D.) All of these

Answer: Option 'B'

Secondary

  • 10. The PC (Personal Computer) and the Apple Macintosh are examples of two different
   A.) applications
   B.) platforms
   C.) programs
   D.) storage devices

Answer: Option 'B'

platforms

  • 11. A set of computer programs that helps a computer monitor itself and function more efficiently is a/an
   A.) system software
   B.) application software
   C.) windows
   D.) DBMS

Answer: Option 'A'

system software

  • 12. Which of the following performs modulation and demodulation?
   A.) Coaxial cable
   B.) Modem
   C.) Satellite
   D.) Optica fibre

Answer: Option 'B'

Modem

  • 13. A _________ converts all the statements in a program in a single batch and the resulting collection of instructions is placed in a new file.
   A.) converter
   B.) compiler
   C.) interpreter
   D.) instruction

Answer: Option 'B'

compiler

  • 14. Viruses, Trojan horses and worms are
   A.) unable to detect if affected on computer
   B.) user-friendly applications
   C.) able to harm computer system
   D.) harmless applications resident on computer

Answer: Option 'C'

able to harm computer system

  • 15. Internet banking is done over
   A.) mobile
   B.) loptop
   C.) internet
   D.) tab

Answer: Option 'C'

internet

  • 16. Which of the following is not an advanage of magnetic disk storage?
   A.) Disk storage is longer lasting than magnetic tape
   B.) Disk storage is less expensive than tape storage
   C.) The access time of magnetic disk is much less than that of magnetic tape
   D.) All of the above

Answer: Option 'D'

All of the above

  • 17. Each model of a computer has a unique
   A.) assemble language
   B.) machine language
   C.) high level language
   D.) All of these

Answer: Option 'B'

machine language

  • 18. After a picture has been taken with a digital camera and processed appropriately, the actual print of the picture is considered
   A.) data
   B.) output
   C.) input
   D.) the process

Answer: Option 'B'

output

  • 19. In the binary language, each letter of the alphabet, each number and each special character is made up of a unique combination of
   A.) eight bytes
   B.) eight characters
   C.) eight bits
   D.) eight kilobytes

Answer: Option 'C'

eight bits

  • 20. It is the set of programs that enables your computer hardware devices and application software to waok together.
   A.) Management
   B.) Processing
   C.) Utility software
   D.) System software

Answer: Option 'D'

System software

  • 21. It is the set of computer instructions or programs that enables the hardware to perform different tasks.
   A.) Software
   B.) Hardware
   C.) Utility
   D.) Both 1 and 2

Answer: Option 'A'

Software

  • 22. It controls the way in which the computer system functions and provides a means by which users can interact with the computer?
   A.) The platform
   B.) The operating system
   C.) Application software
   D.) The motherboard

Answer: Option 'B'

The operating system

  • 23. The devices on a computer system that let you see the processed information are known as
   A.) input device
   B.) storing device
   C.) memory device
   D.) None of these

Answer: Option 'D'

None of these

  • 24. It is program that manages the hardware of the computer system including the CPU, memory storage devices and input/output devices.
   A.) Software
   B.) Operating System
   C.) Hardware
   D.) System software

Answer: Option 'B'

Operating System

  • 25. The instructions that tell a computer how to carry out the processing tasks are referred to as computer
   A.) Programs
   B.) Processors
   C.) Input devices
   D.) memory modules

Answer: Option 'A'

Programs