NICL Administrative Officer - Computer Knowledge - Test 1

  • 2. A device needed to communicate with computers using telephone lines is a
   A.) disk
   B.) CPU
   C.) modem
   D.) VDU

Answer: Option 'C'

modem

  • 3. The www is made up of the set of interconnected ___________ that are linked together over the Internet.
   A.) files
   B.) web pages
   C.) electronic documents
   D.) All of these

Answer: Option 'C'

electronic documents

  • 4. What is an E-mail attachment?
   A.) A separate document from another program sent along with an E-mail message
   B.) A malicious parasite that feeds off your messages and destroys the contents
   C.) A receipt sent by the recipient
   D.) A list of Cc : or Bcc : recipients

Answer: Option 'A'

A separate document from another program sent along with an E-mail message

  • 5. Which of the following inputs a computer's memory, but unlike a virus, it does not replicate itself?
   A.) Trojan horse
   B.) Logic bomb
   C.) Cracker
   D.) Firewall

Answer: Option 'B'

Logic bomb

  • 6. Memory unit that communicates directly with the CPU is called the
   A.) main memory
   B.) secondary memory
   C.) auxiliary memory
   D.) register

Answer: Option 'D'

register

  • 7. The most frequently used instructions of a computer program are likely to be fetched from
   A.) hard disk
   B.) cache memory
   C.) RAM
   D.) ROM

Answer: Option 'B'

cache memory

  • 8. When machine instructions are being executed by a computer the instruction phase followed by the execution phase is referred to as
   A.) program cycle
   B.) machine instruction
   C.) instruction cycle
   D.) task cycle

Answer: Option 'C'

instruction cycle

  • 9. Which computer memory is used for storing programs and data currently being processed by the CPU?
   A.) Mass memory
   B.) Internal memory
   C.) Non-Volatile memory
   D.) PROM

Answer: Option 'B'

Internal memory

  • 10. CPU Stands for
   A.) Computer Processing Unit
   B.) Central Processing Unit
   C.) Computer Protection Unit
   D.) Central Processing Upload

Answer: Option 'B'

Central Processing Unit

  • 12. The OCR recognises the ________ of the characters with the help of light source.
   A.) size
   B.) shape
   C.) colour
   D.) used ink

Answer: Option 'B'

shape

  • 13. A device that make copies and reproduces text and images is called
   A.) CPU
   B.) memory
   C.) printer
   D.) scanner

Answer: Option 'C'

printer

  • 14. _________ is the ability of a device to 'jump' directly to the requested data. 
   A.) Sequential access
   B.) Random access
   C.) Quick access
   D.) All of these

Answer: Option 'B'

Random access

  • 15. Where are programs and data to be used by the computer available?
   A.) Processing unit
   B.) Output
   C.) Storage
   D.) Input

Answer: Option 'C'

Storage

  • 16. MSD refers as
   A.) Most Significant Digit
   B.) Many Significant Digit
   C.) Multiple Significant Digit
   D.) Most Significant Decimal

Answer: Option 'A'

Most Significant Digit

  • 17. ________ is across between human language and a programming language.
   A.) Pseudo code
   B.) Java
   C.) The Java virtual machine
   D.) The compiler

Answer: Option 'A'

Pseudo code

  • 18. _______ is a feature for scheduling and multi-programming to provide an economical interactive system of two or more users.
   A.) Time sharing
   B.) Multi tasking
   C.) Time tracing
   D.) Multi processing

Answer: Option 'A'

Time sharing

  • 19. Title bar, ribbon, status bar, views and document workspace are components of ___________ program.
   A.) windows
   B.) browser
   C.) explorer
   D.) website

Answer: Option 'A'

windows

  • 20. The basic unit of a worksheet into which you enter data in excel called a 
   A.) tab
   B.) cell
   C.) box
   D.) range

Answer: Option 'B'

cell

  • 22. What is URL?
   A.) A computer software program
   B.) A type of programming object
   C.) The address of a document of 'page' on the world wide web
   D.) An acronym for unlimited resource for learning

Answer: Option 'C'

The address of a document of 'page' on the world wide web

  • 23. A cookie
   A.) Stores information about the user's web activity
   B.) Stores software developed by the user
   C.) stores the password of the user
   D.) stores the commands used by the user

Answer: Option 'A'

Stores information about the user's web activity

  • 24. What is a spider?
   A.) A computer virus
   B.) A program that catalogs web sites
   C.) A hacker who breaks into corporate computer systems
   D.) An application for viewing web sites

Answer: Option 'D'

An application for viewing web sites

  • 25. Which command can be used to ask you to confirm that you want to delete the directory?
   A.) Deltree
   B.) Deltree/f
   C.) Del*.*/p
   D.) Erase*.*

Answer: Option 'C'

Del*.*/p

NICL AO Computer Knowledge Practice Test 1 Download Pdf