Online Education Current Affairs 2017 April 7 - April 24


  • 1. Which politician is the author of the book ‘Flaming Tresses of Draupadi’?
A.) Renuka Chowdhury
B.) Shashi Tharoor
C.) Veerappa Moily
D.) Kapil Sibal

Answer: Option 'C'

Veerappa Moily

  • 2. Which Pakistani cricketer has announced his retirement from international cricket matches after the test series against West Indies in May 2017?
A.) Sarfraz Ahmed
B.) Yasir Shah
C.) Umar Akmal
D.) Younis Khan

Answer: Option 'D'

Younis Khan

  • 3. Which web portal and mobile application has been inaugurated by Union Home Minister Rajnath Singh, to enable the willing donors to contribute towards the family of soldiers who sacrificed his/her life in line on duty?
A.) ’Shaheedo ko Salaam’
B.) ’Bharat ke Veer’
C.) ’Veer Sipahi’
D.) ’Sainik Kosh’

Answer: Option 'B'

’Bharat ke Veer’

  • 4. K Shyam Kumar is associated with which sport?
A.) Wrestling
B.) Boxing
C.) Tennis
D.) Swimming

Answer: Option 'B'

Boxing

  • 5. Which among the following has become the first IPL Franchise to launch a mobile cricket game with an objective to establish its presence in online sphere?
     Shine India Current Affairs For All Competitive Exams
A.) Mumbai Indians
B.) Royal Challengers Bangalore
C.) Kolkata Knight Riders
D.) Delhi Daredevils

Answer: Option 'B'

Royal Challengers Bangalore

  • 6. Researchers have discovered a protein that could help make vaccinations more effective and also provide protection from other diseases such as cancer. This protein is called:
A.) PorE
B.) PorB
C.) PorK
D.) PorP

Answer: Option 'B'

PorB

  • 7. Mukta Dutta Tomar has been appointed as new Ambassador of India to which country?
A.) Russia
B.) Germany
C.) Australia
D.) New Zealand

Answer: Option 'B'

Germany

  • 8. Who has been appointed as the chairman of the Telecom Disputes Settlement and Appellate Tribunal (TDSAT)?
A.) Retired Supreme Court judge Mahesh Joshi
B.) Retired Supreme Court judge Shiva Kirti Singh
C.) Retired Supreme Court judge Ajay Mathur
D.) Retired Supreme Court judge Deepak Rathod

Answer: Option 'B'

Retired Supreme Court judge Shiva Kirti Singh

  • 9. Who among the following has won Formula 1 Chinese Grand Prix?
A.) Sebastian Vettel
B.) Lewis Hamilton
C.) Nico Rosberg
D.) Daniel Ricciardo

Answer: Option 'B'

Lewis Hamilton

  • 10. The Indian Olympic Association </strong><strong>(IOA) has granted affiliation to the Boxing Federation of India (BFI). Who is the current President of BFI?
A.) Vikram Tomar
B.) Shankar Ahuja
C.) Ajay Singh
D.) Sudhir Phogat

Answer: Option 'C'

Ajay Singh



To whom this Online Education Current Affairs 2017 April 7 - April 24 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Online Education Current Affairs 2017 April 7 - April 24 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.