Online Education Current Affairs 2017 April 25 - April 30


  • 1. From when will PAN be invalidated, if not linked with Aadhaar, according to GoI?
A.) Retrospectively
B.) July 1, 2017
C.) July 30, 2017
D.) Since one had applied for it

Answer: Option 'B'

July 1, 2017

  • 2. On April 25, 2017, Minister of Housing & Urban Poverty Alleviation Mr. M.Venkaiah Naidu inaugurated the 47th Foundation Day of Housing and Urban Development Corporation Ltd. (HUDCO). Headquarters of HUDCO is located in:
A.) Mumbai
B.) New Delhi
C.) Bengaluru
D.) Chennai

Answer: Option 'B'

New Delhi

  • 3. MIT scientists have designed a robotic system for 3D printing the basic structure of _________.
A.) Computer machine
B.) The human body 
C.) An entire building
D.) None of the above

Answer: Option 'C'

An entire building

  • 4. Mumbai Port Trust has announced plans to construct India’s first sea ropeway to connect Mumbai mainland with
A.) Salsette Island
B.) Oyster Rock
C.) Elephanta Island
D.) Butcher Island

Answer: Option 'C'

Elephanta Island

  • 5. What rank did India attain on the World Press Freedom Index?
A.) 123
B.) 133
C.) 103
D.) 113

Answer: Option 'B'

133

  • 6. Central Govt. has submitted an expert panel report in the Supreme Court which suggests tagging of _______ with Aadhar-like unique identification (UID)number in order to ensure better protection.
A.) Tigers
B.) Elephants
C.) Cows
D.) Rhinos

Answer: Option 'C'

Cows

  • 7. Which famous actor was the sitting MP of Gurdaspur constituency till April 2017?
A.) Rahul Khanna
B.) Vinod Khanna
C.) Akshaye Khanna
D.) Rajesh Khanna

Answer: Option 'B'

Vinod Khanna

  • 8. Government will set up a Central university for Divyangs inwhich state?
A.) Madhya Pradesh
B.) Uttar Pradesh
C.) Rajasthan
D.) Haryana

Answer: Option 'B'

Uttar Pradesh

  • 9. Who is the founder of Wikipedia?
A.) Mark Zuckerberg
B.) Mark Zuckerberg
C.) Jimmy Wales
D.) Jack Dorsey

Answer: Option 'C'

Jimmy Wales

  • 10. Which State Govt. has signed a Memorandum of Understanding (MoU) with the Railways, to plant trees on land near railway tracks?
A.) Kerala
B.) Telangana
C.) Maharashtra
D.) Andhra Pradesh

Answer: Option 'C'

Maharashtra



To whom this Online Education Current Affairs 2017 April 25 - April 30 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Online Education Current Affairs 2017 April 25 - April 30 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.