Online Education Current Affairs 2017 May 1 - May 5


  • 1. India's foreign exchange (Forex) reserves rose by ________ recently as per the data released by RBI.
A.) $ 85 billon
B.) $ 1.25 billon
C.) $ 4.25 billon
D.) $ 5.75 billon

Answer: Option 'B'

$ 1.25 billon

  • 2. Which racing driver became the first Indian to take pole in the FIAF3 European series, securing the top spot on the starting grid for Race 1 of the second round of the championship in Monza, Italy?
A.) Cyrus Panthaky
B.) Jehan Daruvala
C.) Asif Merchant
D.) Sherman Dastoor

Answer: Option 'B'

Jehan Daruvala

  • 3. Which state has become the First State to Use Automated Weather Stations (AWS) for Farmers?
A.) Maharashtra
B.) Punjab
C.) Assam
D.) Odisha

Answer: Option 'A'

Maharashtra

  • 4. As per RBI, all the existing asset reconstruction companies (ARCs) to have a minimum net owned fund (NOF) of what amount by 2019?
A.) 50 Crore
B.) 100 Crore
C.) 150 Crore
D.) 200 Crore

Answer: Option 'B'

100 Crore

  • 5. Aymanam, a ward in which state has become India's first digitalised panchayat ward.
A.) Kerala
B.) Andhra Pradesh
C.) Karnataka
D.) Tamilnadu

Answer: Option 'A'

Kerala

  • 6. Global Mobile Internet Conference (GMIC) 2017 was held on April 27, 2017 in:
A.) Moscow, Russia
B.) Beijing, China
C.) Bangkok, Thailand
D.) Colombo, Sri Lanka

Answer: Option 'B'

Beijing, China

  • 7. Who among the following has won the jury prize gold medal at the 10th Moscow Sand art Championship?
A.) Sudarsan Pattnaik
B.) Kamal Upadhyay
C.) Narayan Lahoti
D.) Vishwas Rao

Answer: Option 'A'

Sudarsan Pattnaik

  • 8. The international Worker's Day is being observed on which date?
A.) May 02
B.) May 03
C.) May 04
D.) May 01

Answer: Option 'D'

May 01

  • 9. Ilir Meta has been elected as President of which country?
A.) Greece
B.) Albania
C.) Austria
D.) Georgia

Answer: Option 'B'

Albania

  • 10. Scientists have unearthed five ancient dinosaur egg fossils in ______,dating back to 70 million years
A.) Mongolia
B.) China
C.) Vietnam
D.) Philippines

Answer: Option 'B'

China



To whom this Online Education Current Affairs 2017 May 1 - May 5 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Online Education Current Affairs 2017 May 1 - May 5 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.