logo

Online Education Current Affairs 2017 May 6 - May 10


  • 1. On May 4, 2017, Minister of Road Transport and Highways Mr. Nitin Gadkari inaugurated the first ever India Integrated Transport and Logistics Summit (IITLS) in:
A.) Bengaluru
B.) Visakhapatnam
C.) New Delhi
D.) Mumbai

Answer: Option 'C'

New Delhi

  • 2. Leila Seth, the first woman judge of the _________ High Court passed away on May 5, 2017
A.) Patna High Court
B.) Delhi High Court
C.) Allahabad High Court
D.) Chennai High Court

Answer: Option 'B'

Delhi High Court

  • 3. An Ariane 5 rocketcarrying two telecommunications satellites for _______ and _________ was launched on May 5, 2017.
A.) South Arica and South Korea
B.) Brazil and South Africa
C.) South Korea and Brazil
D.) Singapore and South Africa

Answer: Option 'C'

​South Korea and Brazil

  • 4. Reserve Bank of India has announced that India’s forex reserves touched a lifetime high of $_____ billion as on April 28, 2017.
A.) $572.73 billion
B.) $372.73 billion
C.) $172.73 billion
D.) $372.73 billion

Answer: Option 'B'

​$372.73 billion

  • 5. Reserve Bank of India has fixed the rate of interest on the Floating Rate Bonds, 2024 (FRB 2024)for the half year May 7, 2017 to November 6, 2017 at:
A.) 6.60%
B.) 6.40%
C.) 6.30%
D.) 6.70%

Answer: Option 'C'

6.30%

  • 6. Maharashtra Health Minister Deepak Sawant has announced that the state has tied up with World Health Organisation (WHO) for eradication of:
A.) Rubella
B.) Chickenpox
C.) Viral Hepatitis
D.) Viral Pneumonia

Answer: Option 'A'

​Rubella

  • 7. Who is the elected as President of France?
A.) Emmanuel Macron
B.) Paul Barras
C.) Lazare Carnot
D.) Alphonse de Lamartine

Answer: Option 'A'

Emmanuel Macron

  • 8. India's first bio refinery plant was inaugurated in which city?
A.) Bangalore
B.) Pune
C.) Chennai
D.) Kolkata

Answer: Option 'B'

Pune

  • 9. Who among the following has won the prestigious 2016 Wisden-MCC (Melbourne Cricket Council) Cricket Photograph of the Year?
A.) Munatazir Sheikh
B.) Ejaz Mansuri
C.) Saqib Majeed
D.) Bilal Khan

Answer: Option 'C'

Saqib Majeed

  • 10. Which among the following State Government has made Aadhaar Cards mandatory in place of Ration Cards for all Financial Assistance Schemes?
A.) Andhra Pradesh
B.) Punjab
C.) Assam
D.) Karnataka

Answer: Option 'B'

​Punjab



To whom this Online Education Current Affairs 2017 May 6 - May 10 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Online Education Current Affairs 2017 May 6 - May 10 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.