Current Affairs Quiz 30-March-2017 Questions and Answers


  • 1. Which bank has launched Unnati Credit Card to spread credit inclusion?
A.) State Bank of India
B.) ICICI
C.) Axis Bank
D.) PNB

Answer: Option 'A'

State Bank of India

  • 2. Who was appointed as Director of AIIMS New Delhi?
A.) Randeep Guleria
B.) S Mahadhevan
C.) Babrubahan Dora
D.) None of these

Answer: Option 'A'

Randeep Guleria

  • 3. On 28th March 2017, Chief Minister of which North-East Indian state presented Rs 1437.84 Cr Deficit Budget For Fiscal Year 2017-18?
A.) Arunachal Pradesh
B.) Assam
C.) Nagaland
D.) Tripura

Answer: Option 'C'

Nagaland

  • 4. Kerala, Tripura & Arunachal Pradesh have become the part of the Ujwal DISCOM Assurance Yojana (UDAY). Including these, total how many states have now joined UDAY?
A.) 27 states
B.) 26 states
C.) 25 states
D.) 24 states

Answer: Option 'B'

26 states

  • 5. Which High Court has ordered its State Government to Ban mining for 4 Months?
A.) Andhra Pradesh
B.) Haryana
C.) Uttar Pradesh
D.) Uttarakhand

Answer: Option 'D'

Uttarakhand

  • 6. As per data revealed by Central Electricity Authority, India has become a ‘Net Exporter’ of electricity for the first time in history. India exports electricity to which countries?
A.) Sri Lanka, Nepal and Bangladesh
B.) Nepal, Bangladesh and Mynamar
C.) Myanmar, Bhutan and Sri Lanka
D.) Nepal, Bangladesh and Bhutan

Answer: Option 'B'

Nepal, Bangladesh and Mynamar

  • 7. Name the Indian-origin British Cabinet Minister, who received Pravasi Bharatiya Samman Award (PBSA)on 28th March 2017
A.) Elizabeth Truss
B.) David Cameron
C.) Priti Patel
D.) Smita Shah

Answer: Option 'C'

Priti Patel

  • 8. David Beasley who has been appointed as the new Executive Directorof the World Food Programme (WFP) is the former Governor of which U.S. State?
A.) South Carolina
B.) Pennsylvania
C.) Virginia
D.) Vermont

Answer: Option 'A'

South Carolina

  • 9. According to a new study conducted by the scientist at the US National Center for Atmospheric Research (NCAR), similar planetary wavesthat exist in the atmosphere high above the Earth surface may also exist on Sun. Planetary waves are also known as:
A.) Rossby Waves
B.) Crypto Waves
C.) Dolby Waves
D.) Doppler Waves

Answer: Option 'A'

Rossby Waves

  • 10. IAAMS, the New Weather Monitoring System, has been launched to use by Navy Chief Admiral Sunil Lanbaon March 29, 2017. What does abbreviation IAAM stand for?
A.) Integrated Advacned Aviation Meteorological System
B.) Integrated Advanced Aviation Monitoring System
C.) Integrated Automatic Aviation Meteorological System
D.) Integrated Automatic Aviation Monitoring System

Answer: Option 'C'

Integrated Automatic Aviation Meteorological System



To whom this Current Affairs-30-03-2017 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their skillset for using Current Affairs-30-03-2017 effectively and can also prepare for competitive examinations like...

  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • NIIT online mock test
  • L.I.C Assistant Administrative Officer (AAO)/ G.I.C AAO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.