Current Affairs-07-August-2016

  • 1. What is the aim of MAA - Mothers’ Absolute Affection that was recently launched by Health Minister J P Nadda?
   A.) Promotion of breastfeeding
   B.) To showcase mother-child relation
   C.) Encouraging child healthcare
   D.) Mother Child Hygiene

Answer: Option 'A'

Promotion of breastfeeding

  • 2. Which state recently decided to install 1200 WiFi hotspots in its capital?
   A.) Andhra Pradesh
   B.) Gujarat
   C.) Maharashtra
   D.) Karnataka

Answer: Option 'C'

Maharashtra

  • 3. Which of the following states launched a first of its kind Water Resources Management System?
   A.) Andhra Pradesh
   B.) Tamil Nadu
   C.) Uttar Pradesh
   D.) Telangana

Answer: Option 'D'

Telangana

  • 4. Which of the following Pakistan based organisation has been designated as a Terror Group by the United States?
   A.) Jamaat-ur- Ahrar
   B.) Lashkar-e- Omar
   C.) Lashkar-e- Toyiba
   D.) Tehreek-e- Jaferia

Answer: Option 'A'

Jamaat-ur- Ahrar

  • 5. The name of the frozen nutritional dessert developed by CSIR, Mysore, is?
   A.) Nutrino
   B.) Nutrice
   C.) Nutritious
   D.) Nutrini

Answer: Option 'B'

Nutrice

  • 6. Name the China’s first satellite for mobile telecommunication that was launched recently?
   A.) Sputnik 1
   B.) Shenzou 5
   C.) Tiantong-01
   D.) Wukong

Answer: Option 'C'

Tiantong-01

  • 7. Which of the below countries has banned Pokemon Go app because of unspecified security concerns?
   A.) China
   B.) USA
   C.) India
   D.) Iran

Answer: Option 'D'

Iran

  • 8. Government is set to roll out the Goods and Services Tax from which date?
   A.) 1 st April 2017
   B.) 31 st March 2017
   C.) 1 st January 2017
   D.) December 31 st 2017

Answer: Option 'A'

1 st April 2017

  • 9. Indian government fixed what percent as the inflation target for the next five years?
   A.) 3%
   B.) 4%
   C.) 5%
   D.) 6%

Answer: Option 'B'

4%

  • 10. Government Launched Swachh Survekshan 2017 scheme, which includes ___ number of cities.
   A.) 600
   B.) 400
   C.) 500
   D.) 450

Answer: Option 'C'

500