Current Affairs-14-September-2016

  • 1. Deepa Malik is the first Indian women to win a Medal at Paralympics. She plays which sport?
   A.) Javelin Throw
   B.) Discuss Throw
   C.) Short put
   D.) High Jump

Answer: Option 'C'

Short put

  • 2. The India-US Economic Summit 2016 will be held in which city?
   A.) New Delhi
   B.) Mumbai
   C.) Bengaluru
   D.) Hyderabad

Answer: Option 'A'

New Delhi

  • 3. Name the stock exchange that became the first Indian stock exchange to file Initial Public Offering (IPO) with SEBI?
   A.) BSE
   B.) NSE
   C.) MCX
   D.) NCDEX

Answer: Option 'A'

BSE

  • 4. Name the Indian athlete who won a Gold medal at Rio Paralympics in the Javelin throw?
   A.) Amit Kumar
   B.) Rajinder Singh
   C.) Murlikant Petkar
   D.) Devendra Jhajharia

Answer: Option 'D'

Devendra Jhajharia

  • 5. The first ever BRICS Wellness workshop was held in which city?
   A.) Chennai
   B.) Bengaluru
   C.) New Delhi
   D.) Kolkata

Answer: Option 'B'

​Bengaluru

  • 6. Which country established the World’s longest bullet train network with a total of 20,000KM of track network?
   A.) Japan
   B.) Germany
   C.) China
   D.) USA

Answer: Option 'C'

China

  • 7. Government of India recently signed an MoU with which country in the field of National Housing Policy Development and Management?
   A.) Kenya
   B.) Maldives
   C.) South Africa
   D.) Malaysia

Answer: Option 'A'

Kenya

  • 8. Who was recently appointed as the new Prime Minister of Armenia?
   A.) Serzh Sargsyan
   B.) Karen Karapetyan
   C.) Kirair Sefilian
   D.) Taron Margaryan

Answer: Option 'B'

Karen Karapetyan

  • 9. Who has been recently conferred the ‘Tamil Ratna’ award in USA?
   A.) A R Rehman
   B.) Rajini kanth
   C.) Subramanian Swamy
   D.) Navi Pillay

Answer: Option 'C'

Subramanian Swamy