Current Affairs-18-10-2016

  • 1. Which country recently opened Latin America’s first elephant sanctuary?
   A.) Argentina
   B.) Peru
   C.) Brazil
   D.) Mexico

Answer: Option 'C'

Brazil

  • 2. India’s most valuable company based on market capitalization is _______
   A.) TCS
   B.) Infosys
   C.) ONGC
   D.) Reliance

Answer: Option 'A'

TCS

  • 3. Who is the current chairman of the Twenty-First Law Commission? 
   A.) D.K. Jain
   B.) Balbir Singh Chauhan
   C.) Bimal Patel
   D.) Siva Kumar

Answer: Option 'B'

Balbir Singh Chauhan

  • 4. Which country recently successfully launched a spacecraft (Shenzhou-11) carrying two astronauts, in its longest-ever manned space mission?
   A.) Japan
   B.) South Korea
   C.) Singapore
   D.) China

Answer: Option 'D'

China

  • 5. The International Day for the Eradication of Poverty was observed every year on ____
   A.) October 16
   B.) October 17
   C.) October 18
   D.) October 19

Answer: Option 'B'

October 17

  • 6. 2016 SAARC Sufi festival was recently held at ____
   A.) Jaipur
   B.) Pune
   C.) Lucknow
   D.) Kashmir

Answer: Option 'A'

Jaipur

  • 7. The Japanese Encephalitis has killed over 150 children in Malkangiri districtrecently. This is in which state?
   A.) Maharashtra
   B.) Madhya Pradesh
   C.) Odisha
   D.) West Bengal

Answer: Option 'C'

Odisha

  • 8. The Indian Silk Export Promotion Council recently organized 5th India International Silk Fair at _________
   A.) New Delhi
   B.)  Patna
   C.) Bhopal
   D.) Nagpur

Answer: Option 'A'

New Delhi