Current Affairs-20-August-2016

  • 1. “Tarang” mobile App, “e-Trans” and “DEEP” are the e-bidding web portals launched recently which of the following ministry?
   A.) Ministry of Finance
   B.) Ministry of Power
   C.) Ministry of New & Renewable Energy
   D.) Ministry of Communications and Information Technology

Answer: Option 'B'

Ministry of Power

  • 2. Which renowned Hindi writer bagged the 25 th Vyas Samman Award 2015?
   A.) Ramesh chandra Shah
   B.) Ramadarsh Mishra
   C.) Mridula Garg
   D.) Sunita Jain

Answer: Option 'D'

Sunita Jain

  • 3. Whom of the following has been re-elected as the President of Zambia recently?
   A.) Edgar Lungu
   B.) Inonge Wina
   C.) Micheal Sata
   D.) Guy Scott

Answer: Option 'A'

Edgar Lungu

  • 4. Who became the first ever Indian badminton player to enter into the Olympics final?
   A.) Saina Nehwal
   B.) Srikanth Kidambi
   C.) PV Sindhu
   D.) Manu Attri

Answer: Option 'C'

PV Sindhu

  • 5. Who won the 200m running gold in Rio Olympics 2016?
   A.) Justin Gatlin
   B.) Usain Bolt
   C.) Andre De Grasse
   D.) Christophe Lemaitre

Answer: Option 'B'

Usain Bolt

  • 6. Which bank joined hands with MMTC for the distribution of Indian Gold Coins (IGC)?
   A.) Federal Bank
   B.) HDFC Bank
   C.) SBI
   D.) Indian Oversea Bank

Answer: Option 'A'

Federal Bank

  • 7. Which of the following Indian athlete has been selected for Rani Laxmi Bai Award by Uttar Pradesh government for her exceptional performance in the RIO Olympics 2016?
   A.) Laita Babar
   B.) Dipa Karmakar
   C.) PV Sindhu
   D.) Sakshi Malik

Answer: Option 'D'

Sakshi Malik

  • 8. Expand IPPB.
   A.) Indian Postal Payment Bank
   B.) Indian Payments Post Bank
   C.) India Post Payments Bank
   D.) India Payments Post Bank

Answer: Option 'C'

India Post Payments Bank

  • 9. Which country won the Men’s Hockey Gold medal in RIO Olympics 2016?
   A.) Belgium
   B.) Argentina
   C.) Australia
   D.) Netherlands

Answer: Option 'B'

Argentina

  • 10. The world’s longest and highest glass bridge will open in which country?
   A.) USA
   B.) China
   C.) France
   D.) England

Answer: Option 'B'

China